Daca faci miscare, nu faci Alzheimer

Cercetarea a fost facuta pe un esantion de 300 de persoane, care a dovedit clar faptul ca persoanele care merg in medie 10 kilometri pe saptamana, ceea ce inseamna mai putin de 1,5 kilometri pe zi (echivalentul unei plimbari de maximum 30 de minunte), se confrunta in mai mica masura cu problemele asociate dementei senile sau cu alte suferinte ale creierului, care apar la batranete, comparativ cu cei care merg mai putin pe jos, scrie Neurology.

Creierul isi reduce volumul la varsta a treia, ceea ce poate cauza probleme de memorie. Rezultatul studiului este un argument in plus pentru a practica exercitii fizice, ca strategie pentru prevenirea dementei si Alzheimer-ului. Concluziile au fost determinate de un studiu care a analizat 229 de voluntari care nu aveau dementa si care tineau faceau zilnic miscare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa noua ani, cercetatorii le-au scanat creierele, pentru a vedea ce volum aveau, si dupa inca patru ani i-au testat sa vada daca au afectiuni cognitive sau dementa. Concluziile sustin ca miscarea fizica, de la o banala plimbare la exercitii fizice sustinute reduc cel putin la jumatate riscul bolii Alzheimer.

Cercetatorii au mai spus ca este nevoie de mai multe studii cu privire la efectele exercitiilor fizice asupra dementei, dar in absenta vreunui tratament eficient pentru Alzheimer, mersul pe jos ar putea fi singurul lucru pe care oamenii il pot face si care i-ar putea ajuta pe termen lung.

In prezent, niciun medicament nu poate stopa dezvoltarea Alzheimer-ului, care afecteaza peste 26 de milioane de oameni in intreaga lume.

 

Tags:
Alzheimer
miscare fizica
viata sanatoasa
afectiuni
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare