De ce sa alegi dieta daneza? - Una dintre cele mai recomandate

Despre dieta daneza sau dieta de 13 zile ati tot auzit si in mod sigur o sa mai auziti si asta pentru ca este destul de eficienta. La o prima vedere pare o dieta ineficienta si asta pentru ca promite slabirea a 10-11 kilograme in doar 2 saptamani, dar dupa o analiza amanuntita vei constata ca multe persoane chiar au reusit sa slabeasca si recomanda la randul lor dieta.
 
Un lucru trebuie sa mentionez si anume ca este foarte important sa respecti 100% regulile dietei daneze, pentru ca altfel nu va fi eficienta si vei crede ca dieta nu este buna de nimic. Nu se poate spune ca este cea mai sanatoasa dieta din lume, dar este eficienta, iar asta e tot ce conteaza. Depinde de tine cum iti mentii silueta si sanatatea dupa incheierea dietei.
 
Dieta este una destul de restrictiva si trebuie sa consumi doar alimentele din lista, dar nu cand ai chef, ci la orele cerute de dieta. Ca orice dieta cu putine calorii, poti avea zile in care sa simti o pofta excesiva de mancare, dar acum depinde de tine cata ambitie ai sa slabesti. In general, inceputul este mai greu, iar din a patra zi incepi sa te obisnuiesti. 
 
Dieta daneza se tine doar 13 zile, iar daca vrei sa o repeti nu ai voie decat dupa 6 luni, tocmai pentru ca este foarte restrictiva. Sfatul nostru este sa ceri sfatul medicului inainte de a te apuca de dieta, pentru ca poate produce carente de vitamine si slabirea organismului.
 
 

De ce este atat de recomandata dieta daneza?

 

Ai aflat ca este o dieta restrictiva si ca iti poate slabi organismul si in mod sigur te intrebi acum de ce ai testa o asemenea dieta. Ei bine, in primul rand este o dieta de accelerare a metabolismului si de eliminare a toxinelor, asa ca este normal sa se limiteze consumul anumitor alimente. Nu vei gasi o dieta doar cu aspecte pozitive. Se crede ca dieta perfecta este cea care se potriveste cu necesitatile organismului propriu. Cei care au testat dieta daneza o recomanda pentru urmatoarele aspecte:
 
1.Este perfecta pentru persoanele lenese sau mult prea ocupate ca sa-si faca un abomanemt la sala de fitness, deci se poate slabi enorm fara efort fizic.
 
2.Cei ocupati nu au timp sa acorde o atentie deosebita meniului zilnic, iar lista de alimente permise este destul de scurta, asa ca iti va fi usor sa-ti procuri din timp alimentele necesare pentru meniuri.
 
3.Nu trebuie sa pierzi timp sa-ti stabilesti meniuri zilnice si nici nu trebuie sa gatesti ore intregi, pentru ca vei sti exact ce sa consumi in fiecare zi, iar mesele se pregatesc in maxim 15-30 de minute. Un alt plus este ca iti poti lua la pachet mancarea, pentru ca rezista ore intregi in caserole inchise bine ermetic.
 
4.Cei care au incercat dieta daneza spun ca 1-2 kilograme se slabesc chiar dupa prima zi de dieta, asta insemnand ca in functie de organism poti slabi zilnic aproximativ 1 kg, iar in 13 zile ai timp sa topesti multe kilograme.
 
5.Dieta permite si consumul de carne, dar sa fie slaba ( carne de pui, curcan, miel, vitel, peste), asa ca nu va fi o problema pentru iubitorii de carne.
 
6.Dieta aduce un aport important de proteine si carbohidrati, absolut necesari pentru slabire.
 
7.Exista o comunitate foarte mare pe internet a celor care au tinut dieta, iar acolo vei primi incurajari si sfaturile necesare pentru a duce la bun sfarsit dieta, dar si pentru mentinerea de dupa.
 
8.Dieta ajuta la pierderea depozitelor de apa din organism, asa ca spre bucuria doamnelor, celulita nu va mai reprezenta o problema.
 
9.Cei care au reusit sa slabeasca au spus ca grasimea nu se va mai depune in organism atat de usor cel putin in primii doi ani dupa dieta, ceea ce este un lucru minunat. Asta inseamna ca metabolismul ramane accelerat.
 
10.Daca iei pe timpul dietei suplimente de vitamine si minerale, vei reusi sa eviti carentele nutritionale si nu-ti vei pune in pericol sanatatea.
 
11.Aportul caloric se creste treptat dupa incheierea dietei ca sa eviti socul caloric.
 
 
 
Sursa: dietspotlight.com;

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dieta daneza
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare