Dieta de 15 zile care iti reseteaza organismul

Ti se pare ca in ultima vreme nu prea ai facut cine stie ce miscare si ai cam exagerat cu mancatul nesanatos? Simti ca obosesti prea repede si te ingrasi pre usor? S-ar putea ca organismul tau sa aiba nevoie de o resetare pentru a functiona mai bine. Dieta de resetare a organismului a fost inventata de nutritionistul si antrenorul de fitness Harley Pasternak si promite nu numai imbunatatirea starii de sanatatate, ci si pierderea rapida in greutate.
 
Dieta lui Harley Pasternak a fost urmata si de celebritati precum Amanda Seyfried, Hillary Duff, Kim Kardashian, aceasta din urma declarand in nenumarate randuri ca s-a indragostit de smoothie-urile acestui nutritionist.
 
In ce consta dieta de 15 zile pentru resetarea organismului?
 
Faza 1
 
Pentru aceasta faza ai nevoie de un blender si multe legume, fructe, seminte si verdeturi. Prima faza are 5 zile si consta in consumul de smoothie-uri cu putine calorii si supe-creme. Ca sa ai energie, mai poti consuma gustari sanatoase intre mese (humus, avocado, migdale, nuci).
 
Potrivit lui Pasternak, pentru primele 5 zile ale dietei ai voie sa consumi 3 smoothie-uri si 2 gustari pe zi. Este important sa nu depasesti 1.200 de calorii. Preferabil este ca gustarile sa contina proteine ca sa nu traiesti intr-o permanenta stare de infometare in cele 5 zile. 
 
Faza 2
 
Renunta la o masa cu smoothie si inlocuieste-o cu o masa solida, preferabil legume, un ou fiert, masline, o felie branza, un ceai, o bucata de carne fiarta sau fripta, o felie paine integrala sau ce alte alimente preferi. Nu uita de gustarile sanatoase si sa nu depasesti 1.500 calorii pe zi.
 
Faza 3
 
Renunta la doua mese cu smoothie-uri si inlocuieste-le cu doua mese cu alimente solide. Important este ca aceste alimente sa fie sanatoase, neprocesate si fara conservanti, E-uri, coloranti. Asadar, in faza a 3-a iti ramane o singura masa lichida pe zi, un smoothie sau o supa. In aceasta faza, nu ar trebui sa depasesti 1.700 calorii zilnic.
 
Teoria lui Pasternak este ca persoanele care slabesc rapid in greutate sunt mai motivate sa isi pastreze silueta. De asemenea, el sustine ca alimentele lichide ajuta organismul sa se reseteze prin faptul ca accelereaza digestia si metabolismul.
 
Care sunt regulile dietei lui Pasternak?
 
1. Consuma numai alimente sanatoase.
 
2. Ia-ti nutrienti din toate grupele de alimente.
 
3. Gustarile trebuie sa aiba 150 de calorii fiecare si sa contina 5 grame de fibre sau 5 grame de proteine sau 10 grame de zahar.
 
4. Cafeaua si ceaiul verde sunt permise.
 
5. Ai grija cand prepari smoothie-uri sa pui si ingrediente care au proteine (migdale, nuci, seminte de in, chia, nuci caju, seminte de canepa decorticate, lapte, iaurt).
 
6. Iesi la plimbare in fiecare zi, cel putin 5.000 de pasi.
 
 
Idee de meniu pentru faza 1:
 
Mic dejun: smoothie de fructe de padure, un mar, o para, spanac, varza kale, patrunjel, putina menta, suc de lamaie, seminte de chia sau in, lapte sau iaurt grecesc, putin ghimbir.
 
Gustare: un iaurt grecesc cu o lingurita de seminte de canepa decorticate si o jumatate de felie de paine integrala.

Pranz: smoothie cu o banana, o jumatate de avocado, lapte sau iaurt, o lingurita de seminte de canepa decorticate sau cateva migdale, fructe de padure si ce alte ingrediente mai vrei.
 
Gustare: o jumatate de friptura de pui.

Cina: un smoothie cu verdeturi, un mar, 5 migdale, lapte sau iaurt si ce fructe sau ingrediente mai vrei. 
 
Ce alimente sa ai mereu in casa cand tii dieta de resetare a organismului? 
 
Alimente recomandate: carne slaba, peste, fructe de mare, humus, naut, fasole, linte, broccoli, salata verde, spanac, patrunjel, varza kale, vinete, dovlecei, sfecla rosie, telina, rosii, morcovi, castraveti, ardei, ghimbir, lapte, lapte de soia, iaurt, branza, cascaval, oua, cartofi, cartofi dulci, migdale, nuci, seminte de in, seminte de chia, seminte de canepa decorticate, avocado, paine integrala, miere, cafea, ceai verde, condimente, quinoa, orez, fasole verde, mere, banane, fructe de padure, pepene rosu si galben, pere, prune, piersici si orice fel de alte fructe.
 
 
Tags:
dieta 15 zile
resetare organism
slabire rapida
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • CONSTANTA
    1. CONSTANTA 23.08.2016 10:24

    Castiguri online! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email belu_constanta@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare