Dieta de vara

Aproape ca a venit vara si simtim nevoia unei diete care sa ne scoata la plaja in forma maxima. Astfel, daca vrei sa-ti recuperezi silueta, trebuie sa respecti principiile dietei de vara, adica sa mananci patru cesti si jumatate de fructe, legume si trei pahare de lapte fara grasimi, zilnic. Toate acestea iti asigura un meniu bogat in fibre, calciu si nutrienti.

Fibrele ajuta in stabilizarea greutatii, pentru ca instaleaza senzatia de satisfactie si indestulare. Tot acestea ajuta in controlarea nivelului glicemiei. Ceea ce face legumele si fructele sa fie atat de spectaculoase sunt antioxidantii si fitonutrientii, ce lupta impotriva cancerului, incetinesc procesul natural de imbatranire, mentin inima sanatoasa si imbunatatesc tensiunea. Un alt avantaj al dietei este faptul ca toate aceste ingrediente din meniu au foarte putine calorii, deci nu trebuie sa te inspaimante gandul luarii in greutate.


Iaurt pentru calciu si proteine


Iaurtul este consumat de toti aceia carora le place savoarea sa, si ideea de  putine calorii. In plus, este foarte sanatos. Tu esti un impatimit al produselor lactate? Iaurtul te poate ajuta in lupta cu kilogramele in plus, potrivit unor studii recente are un continut scazut de calorii ceea ce include 3 tipuri de lapte, pe zi, ce promoveaza pierderea in greutate. Explicatia este simpla, iaurtul contine o combinatie de carbohidrati si proteine. Ba mai mult, acest complex inlatura senzatia de foame.

Iaurtul contine 30% din doza zilnica de calciu. Intrucat majoritatea nu consuma lapte, acest produs ar trebui inclus in meniul zlnic. Insa, daca ar fi intrebati mai multi subiecti, ce ar alege intre un pahar cu lapte si un altul cu o bautura carbogazoasa, multi ar alege cea de-a doua varianata. De ce? Simplu, pentru ca ce este interzis este mai placut privirii, in timp ce putini cunosc beneficiile pe care aduce consumul de lapte.

Iaurtul este preparat din laptele sterilizat, contine proteine, calciu, un numar ridicat de organisme active (probioti), ce intaresc sistemul de aparare, previn boli si mentin sanatatea tractului gastrointestinal. Iaurtul il poti servi si ca gustare sau ca pe o sursa importanta de proteine, la masa. Daca vrei ceva care sa imbine gustul cireselor cu sanatatea iaurtului, atunci fa-ti un shake.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



Fasolea: sursa de proteine si fibre


Fasolea, dar si produsele din aceasta sunt o sursa vie de fibre, fier si proteine. Un expert mentiona ca, inlocuind cu fasolea  proteina animala se poate reduce numarul caloriilor, al grasimii saturate si sa scada drastic nivelul colesterolului.



Miracolul naturii: apa


Nu contine nicio valoare nutritiva, insa ramane un catalizator pentru majoritatea functiilor organismului (digestia, metabolismul si functia celulelor). Apa ramane cheia la problemele celor ce-si doresc sa slabeasca. Fructele, legumele, dar si supele contin apa. Tot apa este cea care mareste volumele acestora, concomitent scazand numarul caloriilor. Daca nu stii exact cata apa iti cere organismul tau, este bine sa bei cel putin doi litri de apa pe zi.

Tags:
vara
dieta
lactate
fructe
dieta cu fructe si lactate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare