Digestia dificila

Digestia dificila este o problema de care ne lovim mai des sau mai frecvent, fiecare dintre noi. Problema are solutii.

Exista alimente care te pot ajuta sa stimulezi tranzitul intestinal prin mecanisme naturale, care nu creaza nici dependenta si care nici nu agreseaza mucoasa intestinala, asa cum fac cele mai multe din medicamentele traditionale. Este esential sa consumi suficiente fructe si legume proaspete, precum si cereale integrale, care vor aduce necesarul de fibre, care sa te elibereze de toate constrangerile. Fundamental necesar pentru digestia dificilla este sa bei suficiente lichide, pentru ca fibrele, fara lichide, nu-si ating scopul. Pe langa fibre exista si alte solutii, care sustin o digestie dificila

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Kiwi si ananas
Datorita continutului mare de fibre pe care il contin aceste fructe sunt excelente in stimularea tranzitului intestinal. Mai mult, doua fructe de kiwi te scapa de balonare, iar anansul este un excelent mijloc prin care eliminarea grasimilor, este stimulata.

Piperul negru
Indiferent de momentul in care este adaugat in mancare, piperul are calitatea de a contribui la digestia proteinelor. Stimuleaza secreta de suc gastric, fara efecte secundare si combate foarte eficient balonarea.

Ceaiul verde
Este ideal in combaterea constipatiei. O cana de ceai dimineata te scapa, si la propriu, si la figurat de toate necazurile, de la tranzitul intestinal dificil, la balonare si senzatiile proaste legate de secretia biliara. Singura conditie, ca sa ajungi la eficienta maxima, este sa bei constant o cana de ceai verde, preparat sub forma de infuzie.

Cicoarea
Exista mitul ca o ceasca de cafea dimineata ajuta la rezolvarea probremelor legate de tranzitul intesitinal lent. Cea mai buna demonstratie ca este un mit, este o lingurita de pudra de cicoare in cerealele de dimineata.

Nu uitati de iaurtul care, imbogatind flora intestinala ajuta digestia dificila!


Tags:
digestie dificila
tranzit intestinal lent
iaurt
kiwi
piper
ceai verde
cicoare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare