Exfoliere la mine acasa

Ei bine, indraznesc sa imi inchipui ca nu sunt singura novice intr-ale cosmeticii de pe planeta si in consecinta am decis sa va impartasesc experienta mea, pe alocuri traumatizanta, despre exfoliere la mine acasa.


Daca nu ai la dispozitie nici un borcanel cu granule care rascheteaza pielea uda printr-o simpla miscare de dute-vino iar epilatul e programat intr-un interval de maxim 2 ore, nu pierde timpul. Asta evident in cazul in care nu ai dezvoltat un comportament masochist si iti face placere sa fii supusa unui supliciu care te-ar putea face sa urli ca Prometeu pe stanca.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Solutia se gaseste intr-un cotlon ascuns al casei, pe unde au crescut panze de paianjeni. De exemplu camara. In epoca de aur imi amintesc ca mama avea intotdeauna pe marginea cazii un bol plin cu malai, pe care deseori in diluam cu stropii imprastiati de la dus. Imagineaza-ti ca faci o mamaliga si intinde-l pe corpul umezit in prealabil. Apoi freaca vartos cu un burete sau cu o lufa. Ca sa iti fie mai usor imagineaza-ti ca speli rufe la rau, stiu ca nu ai facut-o, tocmai de asta iti ofer aceasta ocazie nesperata. Profita !


In loc de malai se poate folosi si zaharul. Atentie mare sa nu fie fin sau tos – nu vei reusi decat sa te acoperi cu un strat alb de pudra demn de un costum de Halloween. Been there, done that.


De cand nu mai folosesti ibricul pentru cafea ? Ce alta ocazie mai buna ai ? Bei si licoarea datatoare de viata si faci si o exfoliere de mai mare frumusetea cu zatul ramas. Nimic nu se pierde, totul se transforma.


In caz de nevoie, cauta in trusa de scule a barbatului cu care imparti un pat, o camera si o baie, si sustrage o bucata de smirghel. A se apela la o astfel de solutie numai si numai in caz de forta majora. In aceeasi categorie intra si nisipul pentru pisica. Si asa nu are nevoie de tot sacul de 10 kilograme, nu ?


Pentru ca in unele zone ale corpului pielea tinde sa se asemene cu a unui pachiderm ajuns la varste matusalemice, am aflat ca exista si o metoda anume de aplicare a exfoliantul. Ori il aplici corect, ori ne jucam. Pentru ca procedura s? fie eficienta, este necesar ca pielea sa fie umeda si sa intinzi produsul pentru exfoliere cu miscari circulare. Pe unele zone, precum genunchii, calcaiele si coatele, trebuie evident sa insisti mai mult si sa frectionezi cu patima, ca si cum ai incerca sa scoti o pata de sos de pe blugii preferati.


Ca sa eviti insa astfel de peripetii care iti supun corpul unor chinuri nedorite si iti produc disconfort din cauza incursiunilor in bucatarie si camara, cumpara un dus exfoliant sau un exfoliant cu efect anticelulitic. Oricum ai privi situatia, iesi in castig.

Salonul de exfoliere la mine acasa este deschis. 

 

Tags:
exfoliere cu malai
zahar
smirghel
epilare
cosmetica
ten
infrumusetare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • sonique
    1. sonique 16.02.2010 13:53

    cu zatul de cafea am sa incerc si eu. am mai auzit ca e bun. pupici si felicitari pentru articol.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare