Lecuieste-ti tusea !

Permanent sunt cu mucii pe piept si cu tusea-n piept. Raceala ma tine cat o perioada de gestatie, pana creste si pleaca.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vara, primavara si toamna umblu fara gres cu baxul de servetele dupa mine. Ironia face ca iarna sa fiu sanatoasa tun, dupa ce isi face efectul un tratament minune.


Sunt experta in siropuri de tuse si stiu exact ce iti poate linisti noptile in care ti se zguduie pieptul si odata cu el peretii apartamentului.


Cele mai importante nu sunt medicamentele, asa cum tindem sa credem in ipohondria noastra acuta. Esentiala este hidratarea. Varsa pe gat orice de la apa pana la ceaiuri de tei cu miere, sucuri de portocale si supe.
Atentie la temperatura !

 

Mitul cu lichide fierbinti care iti scot raceala prin pori nu sta in picioare. Nu o sa reusesti decat sa iti provoci o iritatie a gatului care iti poate inflama corzile vocale care te lasa fara voce.

 

Supa de pui, pe care ti-o aducea mama la pat cand erai bolnav isi face nu si-a pierdut proprietatile terapeutice. E demonstrat stiintific ca supa de pui actioneaza ca anti-inflamator reducand simptomele de raceala si tuse.


Se spune ca ciocolata nu face decat sa stimuleze tusea, ca si cand ai impunge cu un bat un caine extrem de agresiv. Ei bine « calitatea » asta nu i se aplica si pentru ciocolata amaruie.

 

Secretul sta intr-o substanta prezenta in boabele de cacao, cu numele de teobromina. Ei bine ea e foarte smechera pentru ca pur si simplu dezactiveaza activitatea nervului responsabil in creier pentru refluxul tusei.


Uitati de siropurile de tuse cu miros de melasa ! Aruncati codeina ! Dati cat colo spray-urile nazale si dati inca o sansa leacurilor babesti !

Tags:
diete sanatoase
scapa de tuse
remedii pentru tuse
siropuri de tuse
supa de pui
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare