Micul dejun pe munte

Experiente 20.08.2012 Jeanette

Festivaluri la munte - inca mai sunt motiv de plecat o saptamana cu cortul si resetat compet batrana cutiuta neagra. Dar ce faci o saptamana in creierii muntilor, cand creierul e satisfacut, dar trupul cere de mancare? Prietena noastra Code, de la Casa Margarit, a tinut un jurnal al meniului de festival, din perspectiva celui care trebuie sa si faca mancarea, si s-o si manance. Un serial de o saptamana, din care o sa va oferim in fiecare zi cate un episod al ghidului de supravietuire la festival.

Ce mancam la micul dejun pe munte?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Eu raspund instant la asta cu ‘cafea’… oparita si neagra. Asa beau eu acasa. Si acum cand scriu, si acum ca perioada de timp. Pentru ca am avut perioada cafea + lapte + zahar. Am mai avut perioada cafea la expressor + ghiata + lamaie (care te trezeste din orice). Oricum ar fi, cel putin in cazul meu, primul lucru al diminetii e cafeaua, care-ti asigura cumva si urmatoarele ganduri si activitati ale zilei.

La Waha trezirea mea era in jur de 7:00, si pentru ca eu sunt aia mai matinala (la schimb cad lata prima seara), si pentru ca pe la 8:00 sa fi gata cafeaua pentru restul populatiei. Nu ma dau victima. Ora aia matinala era una dintre cele mai minunate lucruri posibile. Ca sa fie perfecta cortul trebuie amplasat sub un copac a carui umbra sa pice exact pe cort la ora aia (daca nu cumva intreaga zi:)). Astfel incat sa te trezesti de la sine/alarma (dupa posibilitati) nu de la zapuseala din cort.

Dupa o degringolada de 15 minute in care iti trec prin cap intrebari esentiale de genul “cat de departe este padurea”, faci focul si pui apa la fiert. Si pana se fierbe apa in ceaun… privesti zambind peisajul. Stiti vorba aia cu ‘cine face parte-si face’ asa ca prima cana de cafea era a mea. Pe motiv ca o sa-mi aduca si inspiratia micului dejun.

Un mic dejun care sa tina pe bune ‘de foame’ pana pe la ora pranzului, intr-un loc in care distanta dintre camping si bucatarie e de 10 miute, intre bucatarie si locul de baie de la rau e de 15 minute, intre scenele care se construiesc este de alte 11-15 minute. Si in care nu faci numai drumuri, ci si construiesti sau pui la cale un spectacol.

Si uite asa diminetile ni le-am inceput cu salate si omlete consistente:), pe care le structurez mai jos in functie de elementul de baza in jurul caruia am construit.

Papara

Oua fierte

Omleta

Cuscus

Paste

Cititi continuarea pe Code Bucatareste! Va astetam sa urmariti si celalate mese ale zilei pe munte :-) 

Tags:
festival
alimentatie.
munte
excursie
ce mancam pe munte
solutii
papara
cafea
orez
cuscus
paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare