Muschi de porc cu piersici la gratar

Pentru ca este weekend ne rasfatam. Am facut muschi de porc cu piersici la gratar. Muschiul de porc este partea cea mai putin grasa carne din acest animal, asa ca ne putem permite din cand in cand cate o bucatica. In plus, se poate gati delicos, impreuna cu ... niste piersici dulci si putina salvie foarte aromata.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Gusturile si aromele se imbina perfect, dar va las pe voi sa gustati si sa va faceti o parere. Desigur, daca aveti o aversiune fata de carnea de porc puteti sa o inlocuiti cu carne de vita sau pasare.

Ca sa face, muschi de porc cu piersici la gratar avem nevoie de un muschiulet de porc, cinci piersici (sau mai multe, ca-s tare bune!), o mana de frunze proaspete de salvie, doua-trei linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Punem gratarul la incins (tigaia grill in acest caz). Intre timp portionam muschiuletul, in felii de 1,5 cm  grosime. Piersicile se spala si se taie in jumatate. (se indeparteaza samburele). Punem piersicile cu fata in jos pe gratarul incins si le lasam doua minute. Apoi le asezam pe o farfurie si punem pe grill feliile de carne. Cate doua minute pe fiecare parte. Intre timp, intr-o tigaie mica, punem ulei de masline si prajim frunzele de salvie pana devin crocante. Nu mult! Cam 10-15 secunde. Condimentam cu sare si piper dupa gust! Si gata! In 10 minute (cu tot cu pregatitul ingredientelor) avem o masa delicioasa, dupa care te lingi pe degete… la propriu.

100 de grame de muschi de porc cu piersici la gratar contine: 156 calorii, 24,4 de grame de proteine, 5,7 grame de lipide , 2,1 grame de carbohidrati

Pofta buna!

Tags:
muschi de porc cu piersici la gratar
piersici
carne de porc
salvie
grill
gratar
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare