Raceala fuge de mancare

Racesc o singura data pe an si acesta e momentul. Cum da putin frigul, ma trezesc cu nasul infundat si o voce usor nazala. Doua zile fara tratament ma aduc in prag de febra, asa ca de data asta apelez la medicamentele din gradina. Celelalte, in format pilula, nu prea au efect.

Cu buzunarele burdusite cu servetele folosite, am decis sa ma tratez cu suc de portocale si supa de pui. Am vazut eu in filmele americane ca astea ajuta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa o zi petrecuta cu meniul asta imi dau insa seama ca ajuta la moral, mai mult decat la indepartarea racelii.
Se impune o documentare atent facuta. Asadar cu ce arme sperii raceala ? Vitamina A, C si E – prezente la apel. Unde le gasim ? In hypermarket, ascunse bine printre alimente.

Imi incep calatoria salvatoare la standul de legume/fructe. Am nevoie de alimente care sa-mi sustina imunitatea si sa lupte cu virusul care deja se simte ca acasa, la mine in corp.

Primii luati in vizor sunt morcovii – contin beta-caroten in care se ascunde vitamina A. Ea ma imi sustine imunitatea si imi da putere in lupta cu raceala. Langa morcovi troneaza ciupercile. Le ador pe grill dar imi plac si in supa.
In plus sunt aliati de nadejde deoarece contin seleniu si beta-glucan – un zahar care ajuta in lupta cu infectiile.

Cand sunt racita mananc carne slaba. Puiul si somonul sunt la putere in caz de raceala.

Mama imi aduce mereu supa de pui atunci cand raceala ma tintuieste in pat. Are proprietati antiinflamatorii care ajuta la scaderea secretiei de mucus si tin gatul curat. Pe de alta parte e o mancare care iti da un confort anume.

Somonul, pe de alta parte, e o sursa excelenta de acizi grasi omega 3 si ulei de peste care ajuta imunitatea.

Trecem mai departe la raftul de condimente. Ochii imi cad pe boabele de piper rosu. Exact ce aveam nevoie! Piperul contine o cantitate dubla de vitamina C in comparatie cu portocalele. Nici eu nu stiam pana acum. 

Adaugati si putin usturoi si virusul se pregateste deja sa isi faca bagajele.  Triada e completata ghimbir. Aromata plata contine gingerol, o substanta care combate infectiile din corp.

Am lasat la final desertul din meniul contra racelii. Ciocolata neagra, inca un pretext ca sa o mancam. Doza ridicata de cacao din ciocolata neagra creste capacitatea organismului de a lupta cu infectia din corp. Secretul e sa mancati cate o bucatica, nu va aruncati la mai mult!

Voi cum luptati cu raceala ?

Tags:
Raceala fuge de mancare. nutritie sanatoasa
fibre naturale
vitamina C
vitamina A
dieta eficienta
usturoi
cu ce tratez raceala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare