Stai drept!

Mai toti stam adusi de spate la birou. Nici nu mi-as da seama de curbura coloanei vertebrale in momentele in care ma aplec spre laptop, daca nu m-ar atentiona colegul din spate cu un urlet : “stai drept!”.

Fraze de genul “stai drept” au marcat celor mai multi dintre noi. Auzeam cate un indemn de genul asta de zeci de ori pe luna. Dar era spre binele meu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca as fi ascultat, acum nu m-ar mai chinui durerile de spate. Din fericire, a aparut pe piata un dispozitiv creat special pentru corectarea posturii.
Inventia este practic un sistem din benzi elastice care trebuie purtat in jur de 10 minute pe zi.

Puteti sa il purtati la vedere sau pe sub haine, daca va jeneaza situatia.

Sistemul e atat de bine creat, incat benzile elastice vor exercita presiune doar in cazul in care postura voastra nu e una corecta. Cum functioneaza? Extrem de simplu.  Va obliga sa trageti umerii in spate, limitand astfel durerile de spate. Dispozitivul se numeste Posture Now si il gasiti on-line la pretul de aproximativ 40 de dolari.

 

O postura corecta imbunatateste starea psihica. O arata numeroase studii potrivit carora o postura buna afecteaza nu doar modul in care ceilalti ne percep, ci si pe acela in care noi insine de percepem.

Un cercetator din cadrul Universitatii de Stat din Ohtio, a observat ca o postura a corpului adecvata transmite creierului ca totul este bine. Implicit starea sanatatii este una excelenta.

Acelasi studiu arata ca daca stam intr-o pozitie defensiva cu umerii coborati, semnalul transmis creierului este ca suntem atacati. Implicit, intram in stare de alerta.

Poti scapa de durerile de spate prin intermediul unui exercitiu simplu.

Stai in picioare, intinde ambele brate spre stanga si relaxeaza-te. Repeta exercitiul spre dreapta apoi ridica ambele brate spre tavan si intinde-le in timp ce stai pe varfuri.

Tu cum reusesti sa stai drept ?

Tags:
stai drept
cifoza
cocoasa
dureri de spate
fitness usor
exercitii pentru spate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • annie18
    1. annie18 26.03.2011 10:04

    poate pare umpic ciudat dar o coada de la matura.:D ,sau un bat rezistent il treci prin fata mainilor pe la spate :) e mai ieftin si functioneaza (pe bune:) )

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare