Tea Slabeste mancand mere

Blog 23.09.2013 Andreea Pietrosel

Nu imi plac merele. Din principiu. Ma enerveaza la culme Alba ca zapada, nu suport zicala aia cu keeps the doctor away. Tin minte ca imi mai dadea mama la scoala cate-un mar-gustare si ca ma rodea stomacul apoi nu stiu cate ore. Multi ani nu am mancat mere ca-mi “faceau foame”. Acum Tea Slabeste mancand mere.

Iubitul meu le adora, in schimb, iar parintii lui ne trimit toamna pungi imense de mere de cultura. Cand isi ia de la supermarket, isi alege 2-3 mere de juma de kg fiecare, shiny and pretty care nu se strica nici dupa doua saptamani. Dar, asta, e el nu e dispus sa vada vreun vierme roz iesind din mancarea lui.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Eu insa am inceput sa le mananc pe cele mai batute de soarta. Alea mici si pricajite, cu locuitori, ciugulite si de viespi, alea de cad pe jos din pomii supra incarcati de la Corbi (si am 3) - cele din fata casei sunt dulci si-s bune la final de august, cele din spatele curtii sunt acrisoare si-s bune dupa ce te saturi de alea din fata. Si-acuma imi ploua in gura cand ma gandesc la ele. 

Ele sunt cumva consolarea mea pentru ultima perioada, au fost printre putinele alimente sanatoase pe care le-am mancat in ultima vreme. Nu stiu de unde a venit switch-ul, dar am inceput sa le ador si sa regret ca nu-mi fac o placere mai mare de 2 mere (reconstituite, ca sunt pe jumatate stricate toate). Dupa ce m-am documentat, am aflat ca merele reduc colesterolul si lupta cu racelile. Doua sau trei mere pe zi sunt suficiente pentru a atinge aceste obiective. Cu un surplus de mere in camara din bucatarie nu va mai fi nevoie sa dai fuga la farmacie de fiecare data cund esti racit!

Merele imi mai aduc o satisfactie, am trei oameni dragi care le apreciaza si ei, cu ei m-am imprietenit de-a lungul acestor doua saptamani gratie merelor pe care le-am daruit. Ei ma fac sa inteleg ca nu-s singura ahtiata dupa mancare gustoasa (asa greu cum e de obtinut) si ca ceea ce am la Corbi este pretios.

Tea Slabeste este blogger oficial Dietetik si o puteti urmari si pe teaslabeste.wordpress.com,www.facebook.com/teaslabeste sau www.twitter.com/teaslabeste.


Tags:
Tea Slabeste mancand mere
dieta cu mere
merele te ajuta sa slabeste
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Natalia
    1. Natalia 24.09.2013 11:34

    Bine bine, acum iti plac, dar cu foame post mere ce faci?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare