Top 5 motive ca sa mananci dovleac

Vedeta toamnei la noi, dovleacul e produs de baza in fiecare anotimp in bucataria amerindiana. Din cultura lor am aflat de ce un aliment atat de neinteresant pentru noi, trebuie sa fie pus in varful listei de cumparaturi. Daca nu v-ati gandit pana acum la o dieta cu dovleac, ar fi cazul sa incepeti. Veti fi rasplatita cu 5 kilograme in minus. Iata top 5 motive ca sa mananci dovleac: Sarac in grasimi, dovleacul nu putea sa fie ocolit de nutritionisti.

 
  • Dovleacul este o sursa excelenta de carbohidrati buni care ofera corpului energia de care are nevoie ca sa functioneze corect.
  • Contine suficiente fibre cat sa puna metabolismul la treaba. O cana plina cu bucati de dovleac are 3 grame de fibre. La ce sunt atat de bune fibrele? Te ajuta sa slabesti si asigura un nivel de satietate care te ajuta sa nu mananci non-stop.
  • Portocaliul viu al dovleacului iti arata cat de bogat e in beta caroten. Avem nevoie de el pentru imunitatea sistemului si vedere. La ce e bun beta-carotenul afli aici. Iti mai spunem ca betacarotenul continut de dovleac poate reduce riscul de cancer de prostata, plaman, cervical si de piele. Studiile arata ca intareste imunitatea organismului si scade riscul de infectii.
  • Dovleacul protejeaza pielea, ajuta la vindecarea ranilor si protejeaza impotriva arsurilor solare.
  • Dovleacul tine la distanta raceala si gripa. O portie de dovleac copt contine 11 mg de vitamina C. Asa ca adaugati dovleacul pe lista alimentelor care contin vitamina C si veti reusi sa va protejati mai bine de raceala.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In speranta ca v-am convins sa includeti dovleacul in meniul vostru, va sugeram niste retete cu dovleac, de neratat.

 

 

Tags:
Top 5 motive ca sa mananci dovleac
retete cu dovleac
dieta cu dovleac
alimente care contin vitamina C
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare