Utilizarea excesiva a telefonului mobil iti afecteaza coloana

Probabil ai tot vazut campanii care te avertizau ca este foarte periculos sa scrii SMS-uri in timp ce conduci, dar te-ai gandit vreodata ca utilizarea smartphon-ului poate fi la fel de daunatoare chiar si cand stai jos?
 
Pe langa multe alte feluri prin care telefonul iti poate afecta sanatatea, din cauza pozitiei si a faptului ca privesti in jos, in timp ce stai cocosata. Nu crezi? 
 
Kenneth K. Hansraj, sef al Centrului medical de chirurgie si reabilitare a coloanei vertebrale din New York, a descoperit ca atunci cand privim spre eranul telefonului punem o presiune de 27 de kilograme pe ceafa si pe coloana. E ca si cum ti-ar pune cineva in carca un copil de 8 ani sau 4 mingi de bowling. Ai putea sa ridici greutatea asta, dar ai putea sa faci asta pentru doua ore pe zi?

 
"Capul unui adult cantareste intre 4,5 si 5,5 kilograme, in pozitie verticala, dar atunci cand se inclina la 15 grade, forta exercitata este de 12 kilograme, la 30 de grade, 18 kilograme, la 45 de grade, 22 de kilograme, iar la 60 de grade, 27 de kilograme", scrie doctorul Kenneth K. Hansraj in raport. 

 
 
In timp, aceasta presiune poate deteriora muschii spatelui si ai gatului, cauzand astfel dureri si disconfort, mergand pana acolo incat poti sa ajungi la operatie. 
 
Iata 2 modalitati prin care poti sa-ti rezolvi aceasta problema cu pozitia corpului:
 
Tine telefonul la nivelul ochilor 
 
Iti dai seama cand ai cea mai buna pozitie atunci cand urechile tale sunt perpendiculare cu umerii. In plus, tableta trebuie sa fie pozitionata intr-un unghi de 30 de grade fata de tine, atunci cand tastezi (asa iti protejezi incheietura mainii). 
 
Fa yoga 
 
Anumite pozitii din yoga, precum Cobra sau cea a Cainelui, te pot ajuta sa-ti detensionezi acea parte a corpului. 
 
Pozitia Cobra: Intinde-te pe burta. Ridica fruntea, sprijina-te pe brate si arcuieste-te inspre spate. Bratele trebuie sa fie intinse perpendicular pe podea, iar privirea in tavan. 
 
Pozitia Cainelui: Asaza-te pe burta cu palmele sub umeri si „sprijina-ti” picioarele in degete . Rasfira-ti degetele de la maini, inspira adanc si ridica-ti sezutul, tinand talpile pe sol.
Tags:
telefon mobil
coloana
spate
pozitie
telefon
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare