8 lucruri de care sa tii cont cand iti alegi sala

Cand vezi ca se apropie sala intri in panica si iti faci repede un abonament la o sala oarecare, doar sa te apuci mai repede de treaba. Dar sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi unde vei lucra pentru muschii si pentru sanatatea ta. 

1. Chiar vrei sa te duci la sala?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Intreaba-te asta inainte sa incepi sa-ti cauti sala. O sala de sport cu siguranta ca are beneficiile sale, dar daca iti place sa alergi, sa mergi cu bicicleta sau sa faci exercitii, toate in aer liber, sau poate esti consecventa in a lucra de acasa, un abonament la o sala poate inseamna bani cheltuiti degeaba. 

2. Care sunt motivele tale pentru a-ti face abonament la sala?

Daca iti place sa participi la ore de cycling in interior, poti imediat sa elimini de pe lista salile care nu au asa ceva. 

3. Scrie o lista cu tot ce vrei sa aiba o sala, nu cu ce ti-ai dori sa aiba.

Daca, de exemplu, vrei sa-ti cresti masa musculara, vei avea nevoie sa lucrezi la aparate, iar majoritatea salilor au spatiu foarte mic si abia ai loc sa lucrezi fara sa te lovesti cot in cot cu vecinul. In plus, daca sala e atat de mica, verifica daca are dus, ca poate vei dori sa mergi la sala inainte de serviciu. 

 
4. Fa putina cercetare online.
 
Nu pica in plasa marketingului, caci s-ar putea sa fii foarte dezamagita de ce vei gasi de fapt. Cauta pe internet sala care te tenteaza cel mai mult. Studiaza profilul de Facebook si in special comentariile pe care le lasa membrii. Poti, de asemenea, sa citesti ce se spune pe forumuri despre sala in cauza. 

5. Fa un test.

Site-urile de reduceri pun mereu la dispozitie cupoane de reducere pentru ore de fitness, zumba si multe altele. Urmareste aceste site-uri si cumpara-ti un voucher inainte de a-ti face abonament. Asa te convingi daca sala este potrivita pentru tine sau nu. 

6. Ca sa elimini scuza ca nu poti ajunge la sala ca ti-e peste mana, alege-ti sala in functie de stilul de viata. Vrei sa te duci la sala in pauza de masa sau dupa serviciu? Alege una care sa fie aproape de locul tau de munca. Daca, din contra, esti mai activa dimineata sau ti-ar fi mai ok sa te duci la sala in weekend, cauta una aproape de casa. 

7. Atentie la detalii.

Cand te duci sa vizitezi o sala in ideea de a-ti face abonament, fii atenta la toate detaliile. Este lumina prea puternica? Muzica prea tare? Sala e prea aglomerata? Lucruri care la primul tur iti pot parea de minima importanta se pot transforma in nemultumiri majore. 

8. Ultimele amanunte.

Inainte de a semna contractul cu sala pe care ai ales-o, dupa ce ai trecut de pasii de mai sus, mai urmeaza cateva detalii. Intreaba daca primesti o reducere daca vei vizita sala numai seara sau numai dimineata sau daca vei participa numai la ore, fara sa lucrezi la aparate. Intreaba daca au prosoape, daca pun la dispozitie gel de dus, sampon si balsam, daca au uscatoare de par in vestiare.

Tags:
sala
abonament
bani
sport
conditii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare