Anul Dragonului a inceput cu mandarine

Chinezii de pe intreaga planeta sarbatoresc intrarea in noul an, Anul Dragonului. Petrecerile au inceput in noaptea de de 22 spre 23 ianuarie si vor dura doua saptamani. Mai bine de 1,4 miliarde de persoane, au pasit in nou an, iar traditia impune artificii, vesminte rosii si mancaruri specifice bucatariei chinezesti. De pe masa de Anul Nou trei lucruri nu au voie sa lipseasca: mandarinele, prajitura de orez  si friptura de porc.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Anul Dragonului este considerat anul curajului, anul in care fiecare o sa prospere. Anul Dragonului este si anul cooperarii si al dragostei. Dragonul este considerat in cultura si mitologia chineza ca fiind semnul care reprezinta puterea, nobletea si respectul, dar este si un simbol al puterii, superioritatii si intelepciunii.  Dragonul are o insemnatate deosebita pentru chinezi, multi dintre ei considerandu-se descendenti ai Dragonului.

Chinezii sunt extrem de supersticiosi. Noaptea de Anul Nou este una speciala, in care, mai mult ca niciodata, traditiile trebuie respectate in amanunt. Una din regulile sacre ale noptii de Anul Nou este curatarea casei, care simbolizeaza "maturarea" ghinionului pentru a face loc norocului. Dis de dimineata, copiii isi intampina parintii urandu-le un an nou fericit, si primesc bani in plicuri rosii. De altfel, un numar impresionant de plicuri sau pachete rosii sunt impartite cu ocazia anului nou chinezesc, acestea simbolizand norocul. In aceasta zi, oamenii se impaca, uita supararile si isi doresc sincer unul altuia pace si fericire.

Un loc aparte in traditia si simbolistica Anului Nou chinezesc il reprezinta alimentele care trebuie sa se afle pe masa, in noapte dintre ani. Dumplings, adica galustile de orez sunt un must-have si simbolizeaza bogatia, familia si reuniunea. Mandarinele nu au voie sa lipseasca de pe masa de Anul Nou. Mandarinele sunt simbolul  fericirii, prosperitatii si al sanatatii. Mandarinele stau pe masa si sunt mancate intre felurile de mancare.

Cojile mandarinelor nu se arunca decat dupa ce rasare soarele, in prima zi a anului. Tot traditia cere ca tot chinezul care se respecta sa manance salata, pentru ca este simbolul averii si bogatiei. Nu lipseste pestele si carnea de pui, aducatoare de noroc si sanatate, dar acestea se mananca abia dupa ce a fost savurate friptura de porc si prajiturile de orez. Din traditie fac parte si semintele de pepene galben care sunt simbolul banilor, dar si semintele de susan semn de noroc in famile, scrie thestar.com.

Sa uram chinezilor un an bogat si sanatate! Un An al Dragonului fericit!

Tags:
Anul Dragonului
mandarine
orez
bucatarie chinezeasca
Anul Nou chinezesc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare