Azima de la Elta - mitul daramat

Am trecut peste descrierile cu tenta ortodoxa de genul “Painea Naturala face parte din alimentatia biblica” si mi-am ascutit urechile pentru a auzi mai clar promisiunile perorate de omul-sandwich. Se pare ca e o regula bine impamantenita de care n-aveam pana acum habar. Regula spune asa : cu cat e mai rudimentar alimentul, si cu cat te chinui mai mult ingerandu-l, cu atat efectele asupra organismului sunt mai benefice. Cu alte cuvinte trebuie sa suferi ca sa ai parte de ceva bun, ca-n viata.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De pilda, omul sandwich imi povesteste cum trei batoane de azima pe zi, nimic altceva decat un melanj de tarata alimentara de grau si zer, ma vor tine in viata minim 1000 de ani si in plus imi vor reda talia de viespe pe care o aveam in frageda copilarie. Dar asta nu e tot, painea minune vindeca cele mai infricosatoarea boli, cu o conditie insa – sa nu fie in faze terminale. Si nu se gaseste la colt de strada, doar pe abonament. Asta-i buna, n-am prins painea pe cartela si acum mi se ofera ocazia s-o iau pe abonament ?!

 

Nu ma pot abtine sa nu remarc o strategie de marketing deficitara. De ce in loc sa promoveze leacul minune pentru cancer ca prim beneficiu al consumului de paine fara gust, fara miros si, cred eu, fara o utilitate exacta, mentioneaza ca prim efect deconstiparea si reducerea tesuturilor adipoase ?

 

Probabil tine de target. O lectura mai aprofundata a pliantului imi deschise insa usi noi to the hidden agenda of the product. Produsul nu a fost gandit sa actioneze de capul lui, face parte dintr-o strategie. Ca sa dea rezultate trebuie sa fie folosit timp de minimum 3 sau 6 luni impreuna cu o dieta, furnizata de acelasi producator de Azima, care “poate”, citez “poate” duce la reducerea tumorilor pana la disparitie, refacerea celulei hepatice (intr-un proces ce dureaza 15 ani, dupa cum au avut grija sa mentioneze) sau ameliorarea dermatozelor.

 

Cum spuneam, strategie pe termen lung. Daca te-a prins in mreje, nu mai scapi. Totul pare construit in jurul unui fel de secta, adunata sub umbrela unei Universitati. O privire pe site-ul Universitatii Elta e ca o calatorie intr-o lume suprarealista. “In cele 13 filiale din tara prin difuzarea informatiei se determina iesirea din starea de anestezie prin care se amplifica calitatile de care dispune fiinta umana.” Daca ati inteles ceva din aceasta formulare aparent dadaista, poate ca aveti ce cauta in salile unde oameni imbracati in halate albe se strang ciorchine in jurul unei bucati plapande de vanata pe care o supun unor torturi inimaginabile cu un singur scop – deshidratarea ! Suna mai ciudat decat preceptele scientologice, nu gasiti ?

 

In fine, daca nu tindeti spre idealuri atat de inalte, dar doriti totusi sa urmati cursurile asa numitei Universitati se gasesc si cursuri de cercetare si experimentare in constructii, tamplarie, auto, electrotehnica sau industrie alimentara. Pana la urma orice sursa de bani trebuie bine mulsa.

 

Imi amintesc de omul-sandwich care insista, doar- doar ma convinge sa cumpar pe loc vreo trei baxuri si sa imi petrec urmatoarele luni rontaind in sila cate trei batoane pe zi facute cu zerul minune, un fel de apa vie cu damf de zer. Perspectiva primirii unui astfel de companion negru si uscat in bucataria mea luminoasa nu reuseste sa ma incante nici cat ai spune “Zer”.

 

Si toate astea s-au intamplat intr-o simpla plimbare prin supermarket. Voi aveti povesti inedite de la cumparaturi ?

 

 

Tags:
zer
azima
paine naturala
paine elta
leac cancer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
9 Comentarii
  • Popescu Rodica
    1. Popescu Rodica 21.01.2010 23:25

    Pentru mine aceasta paine mai greu comestibila este fff buna Ma simt extraordinar de bine, am scapat de constipatie, balonari, intestinele mele sunt f fericite!!!

  • Vizitator
    2. Vizitator 02.02.2010 21:35

    cred ca tampitul care si-a spus parerea ar trebui sa se duca la supermarket si sa-si ia vreo 200 de kg de carne de porc facuta cu combinate modificate genetic ,E-de toate cu kg astea sunt cel mai bune pentru sanatate,sa manance din astea si apoi sa ajunga ca Tantateanu sa-i taie 1m din intestinul gros ca se se sature de mancarurile astea foarte sanatoade sin supermarketuri si sa-i dea cu antibiotice (ANTI -bios[VIATA]) asta inseamna ba boule antibiotice daca vrei sa stii ca sigur crapa in doi ani si asa no sa mai fie nevoie sa munceasca copii nostrii ca sa plateasca CAS sa-i dea lui pensie si asigurari de sanatate .Concluzia pentru toti boii ca asta de mai sus dat-ii drumul la supermarket si la SALAMURI,100 grame carne restul pana la 350 ,slanina 100 si E-uri 150.Si-ti doresc ma inteligentule care esti numai sanatate dar inainte de a face un comentariu despre un subiect intereseazate la obiect si cauta sa intelegi despre ce este vorba iar daca ai nevralgii i-ti recomand un tratament cu acupunctura in loc de antinevralgic.Cred ca aici ai sa spui da cred ca-i mai buna acupunctura ca poate ai auzit mai multe despre ea,dar e un inconvenient e cam copmplicat sa te duci la un cabinet de specialitate asa ca ai sa iei tot un antinevralgic,dar cand na-i sa-ti mai revii cu buline ai sa te duci si atunci ai sa intelegi.Omul este ce mananca,la fel ca un motor daca de fiecare data cand schimbi uleiul pui cine stie ce tampenii de ulei va functiona dar mult mai putin decat ar merge daca ai avea grija de el. Asa este si corpul tau. Pe asta cu masina o stii sunt sigur caci daca ai, ai dat bani pe ea si sigur ai grija de ea dar CORPUL TAU NU TE-A COSTAT NIMIC SI ATUNCI DE CE AI AVEA GRIJA DE EL?

  • jaohjor
    3. jaohjor 25.03.2010 15:15

    Tatal meu are probleme cu intestinele de ani buni de zile, si lua pastile cu pumnu. De 4-5 luni consuma in plus fata de mancarea lui obisnuita si azima. Acum cateva zile trecand pe la ai mei, mama mi-a spus "Acum poate manca din nou fasole !" :)) Cu toate ca si mama are probleme, in directia opusa tatei in sensul ca ea este constipata, nu consuma azima pentru ca nu-i place (sustine ca o ineaca, nu are gust, etc.). Asa ca draga Andreea Pietrosel, cu azima e chestie de alegere: unii aleg sa o consume, unii aleg sa nu o consume, iar altii aleg sa o improaste cu noroi.

  • Mihai
    4. Mihai 09.06.2010 14:33

    Daca nu crezi nu incerca sa convingi pe altcineva ca intunericul si mintea ingusta este prototipul normalitatii. Dar "stimata" Andreea Pietrosel iti dau un sfat prietenesc, vine vb de prietenesc, eu nu am cum sa fiu prieten cu o obscurantista incearca si apoi pierdeti timpul scriind aiureli beligoase pe aceste pagini, defapt ciudateniile pamintului se ascund dupa un monitor ca dupa un T -55. Concret consum Azima de aprox. 3 luni de zile dupa ce am studiat ff mult aspectul am hotarit sa incerc fara a risca nimic. Inainte de incercare , am facut analizele la un laborator, analize pe care le fac periodic. Dupa 3 luni de zile de consum Azima, fara un efort deosebit de a minca numai pe baza naturala, adik o alimentatie normala, am constata: colesterol perfect, glicemie perfecta si atentie.. trigliceride (problema mea dintotdeuna), scazute la mai mult de 1/2, de la 420 la 220..deci concluziile tragetile dumneavoastra. Nu vreau sa ma refer la greutate care a coborit cam 1,5-2 Kg/ luna fara nici un efort. In plus cind maninc azima ca sa "alunece" mai bine bau cam 200 ml vin negru. Dar nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa ceva, am incredere ff mult in acele 2 pahare de vin negru / 24 h....Deciiii........... Numai sanatate si spor in toate

  • cosmin
    5. cosmin 15.06.2010 23:25

    probabil ca il preferi pe acel companion negru din intestinele proprii "luminoase" de ziarista, dat fiind ca nu stii cum e sa fii naturist... miroase mai puternic decat azima, deh, gusturile nu se discuta... dar se "executa" - in durerile facerii, pardon-constipatiei.... daca am realiza ca a sti nu inseamna a cunoaste,,, intelepciunea ar veni cat ai spune : "Z â t "...

  • Vizitator
    6. Vizitator 23.06.2010 10:45

    Azima este o paine naturala foarte buna, iar NATURAL si viu este intr-adevar foarte benefic pentru sanatate. Sa aruncam mai putin cu noroi si sa discernem mai mult! Numai bine, Bianca.

  • cosmin
    7. cosmin 24.06.2010 01:22

    cum sa fie buna bianca ? e mai bun daca te ingrasi, faci bratele groase de parca ai carat sacose toata viata (desi lucrezi la radio si ziar), burtica, te uratesti, apare parul alb - si vrei sa fii respectat pentru "ninsoare anilor".... nu, nu e buna donsoara, ne inselam si bine facem, las sa fie ea "desteapta " ! ;))

  • delia
    8. delia 12.04.2013 12:18

    felicitari pentru articol

  • ana
    9. ana 13.04.2015 17:56

    1. Snobism - 12 lei pentru un produs pe care il poti face in casa, caz in care chiar poti fii sigur ca e natural. 2. Pe cat sunt de inversunati sunt in vorbe sustinatorii, pe atat de prost stau cu saraca limba romana

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare