Salata de somon afumat cu sos Dijon

Prepararea salatei nu necesita mai mult de 10 minute. Ah, si am uitat sa-ti spun un amanunt important, o portie are doar 116 kcal. Daca papilele tale gustative s-au revoltat la auzul acestor vorbe, semn ca le-ai deglijat cam mult, eu zic sa treci la treaba.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru patru portii de salata ai nevoie de: 1/2 de castravete (taiat in fasii), o legatura de ceapa verde (mai gasesti in piata), 1 ardei galben (mai mic de fel :), taiat marunt), 200 de grame de somon afumat (taiat fasii) si o lamaie pe care o vei taia in felii.

 

Iar pentru dressing ai nevoie de: 100 ml de zer, 1 lingurita cu mustar Dijon, 1 lingurita cu miere si 2 lingurite cu frunze de patrunjel. Si acestea fiind zise, zic ca este cazul sa te apuci de treaba, nu? Ia un bol si amesteca ingredientele pentru dressing, mai ceva ca un pictor talentat care-si amesteca culoriile inainte de a le intinde pe foaie. Apoi sosul obtinut baga-l la frigider.

 

Ia-l pe domnul castravete, ceapa, ardeiul si taia-le marunt. Bucatile pune-le pe patru platouri impreuna cu bucatile de somon si feliile de lamaie. Si-apoi se stropeste cu sos Dijon.

 

Sa ai pofta!
 

Tags:
sos Dijon
somon afumat
lamaie
ceapa
castravete
ardei
zer
mustar
miere
patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare