Cartofi cu oua

Cartofii sunt un aliment sanatos. Asta ca sa nu plecati de la ideea preconceputa ca nu sunt buni si ca ingrasa. Cartofii nu ingrasa, daca sunt consumati fierti sau copti si in cantitati normale. Cartofii contin minerale, vitamine si daca nu sunt prajiti nu sunt o problema in ceea ce priveste caloriile. In plus, cartofii cu oua sunt deliciosi.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci cartofi cu oua, o solutie foarte buna pentru o cina rapida si gustoasa, ai nevoie de 500 de grame de cartofi, doua cepe mari (cel mai bine ceapa rosie sau vreo patru legaturi de ceapa verde), doua-trei linguri cu ulei, o legatura mare de patrunjel, 200 de grame de ciuperci de cultura, patru oua, sare si piper.

 

Incepe prin a incinge bine cuptorul. Taie cartofii in bucati. Curata si taie ceapa. Pune cartofii, ceapa si verdeata tocata marunt intr-un vas. Pune sare si piper. Adauga uleiul si amesteca totul foarte bine. Adauga ciupercile intregi sau, daca sunt mari, tocate in bucati. Amesteca astfel incat uleiul sa le unga uniform. Pune totul intr-un vas larg astfel incat legumele sa fie intr-un strat cat mai subtire. Adauga cateva linguri cu apa, acopera cu o folie de aluminiu si coace totul, vreme de 15-20 de minute. Scoate folia si lasa totul in cuptor alte 10-15 minute, la foc ceva mai mare, pana ce cartofii capata o culoare frumoasa.

 

Scoate tava din cuptor si fa loc pentru oua. Pune fiecare ou pe rand, cu grija, ca sa nu se sparga galbenusul. Coace inca 5 minute si gata! Avem cartofii cu oua la cina. Daca vrei culoare poti pune fasole verde si/sau rosii cherry intregi.

Si ca sa nu ai angoase calorice afla ca din toate aceste ingrediente ai patru portii mari, fiecare avand doar 250 de caloii. Adica o cina perfecta!

Tags:
Cartofi cu oua
oua
ciuperci
cartofi
calorii
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • lucia
    1. lucia 30.03.2012 16:12

    E absolut nerelevanta precizarea de cantitate "normala" la cartof sau la orice altceva daca avem pretentia ca redactam un articol ce trateaza despre dieta de slabire. Ce e normal pt unul este enorm pt altul sau putin pt celalalt. O expresie iritanta si derutanta pe care am intalnit-o si prin alte parti. Si ca sa fie deruta completa....: "Si ca sa nu ai angoase calorice afla ca din toate aceste ingrediente ai patru portii mari, fiecare avand doar 250 de calorii. Adica o cina perfecta! " 4 portii pt 4 persoane? deci o persoana -250 g de produs? deci o persoana cam 125 de grame cartofi? pe zi?...asta fiind cantitatea normala? Nu mai elaborati retete chiar si cu precizare de cantitati de portii in combinatii cu sfaturi de slabire! Nu se leaga!

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 30.03.2012 20:11

    Buna seara, reteta nu este o reteta "de slabit". Dietele si alte articole sunt destinate acestui scop. Retetele noastre sunt retete simple, gustoase, din ingrediente santoase. Nici macar numarul caloriilor nu este indicat la toate retetele. Suntem adeptii principiului ca valoroasa este calea de mijloc si echilibrul. Pledam pentru o alimentatie normala, sanatoasa si mai ales diversificata. Avem chiar si diete pentru ingrasare :) Asta una! Doi: carofii din reteta sunt cu tot cu coaja si cruzi. Curatati si fierti (copti), raman poate vreo 350-400 de grame. Un cartof mediu, copt are circa 100 de calorii. Cand am spus cantitate normala la asta m-am referit: un cartof de caciula.... Noi nu credem in siluetele filiforme si infometare. Si, mai ales, nu suntem mai catolici decat Papa... Si ca sa nu ma intelegi gresit: nu m-am suparat, nu te contrazic, doar am adus argumente in favoarea pledoariei mele. Multumesc, seara buna!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare