Ce mananci ca sa-ti stingi setea

Dar sucul, de cele mai multe ori, carbogazos si plin de E-uri, atenteaza la kilogramele mele. De asta am ales sa fentez setea. Daca nu ma satura apa, o vor face fructele si legumele care au in compozitie peste 80 la suta din lichidul vietii

.
Primii in top sunt perele si pepenii. Ambele umplu tarabele la ora la care scriu textul asta asa ca nu puteti spune ca nu ati gasit in piata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Alege un pepene rosu din gramezile in care se ascunde prin piata si vei scapa de sete. Pepenele rosu e recunoscut pentru proprietatile lui hidratante date de continutul ridicat de apa, mai exact intre 93 si 95 la suta.


Fratele lui galben ascunde si mai multe surprize. Chiar de contine mai putina apa, doar 90 la suta, are un nivel ridicat de betacaroten si va protejeaza astfel pielea de razele ultraviolete.


Continut mare de apa – 87 la suta- au si piersicile sau caisele, fructe la mare cautare in sezonul acesta. Galbenele caise au putine calorii in timp ce piersicile coapte asigura trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane.


Nu ati fi ghicit vreodata ca in categoria legumelor cu continut ridicat de apa intra varza – cu pana la 92 la suta. In plus varza are proprietati cancerigene datorita vitaminelor C, E, potasiu si magneziu.


Vinetele mustesc si ele de apa
. Nu-ti amintesti cate pachetele de vinete coapte ies din zeci de kilograme de vinata cruda ?  Vinetele au un continut ridicat de apa, 93 la suta si de fibre, dar mai contin si potasiu, magneziu, calciu si vitaminele A, B1, B3, B6 si C.


In ceea ce priveste legumele cu efect hidratant, in fruntea clasamentului stau tantos castravetii acompaniati de rosii. Voi cu ce va stingeti setea ?

 

Tags:
pere
varza
nutritie sanatoasa
hidratare
apa
pepene rosu
pepene galben
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare