Cum iti alegi hainele potrivite pentru sport

Dupa un antrenament intens, te simti obosita, dar si fericita, si cu siguranta esti transpirata toata. Crezi sau nu, hainele pe care le porti cand faci sport conteaza pentru cum te simti dupa ce termini un antrenament sau o tura de alergat. 

Invata sa faci fitness corect cu Tracy Anderson, antrenoarea vedetelor de la Hollywood.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cativa factori afecteaza cat de confortabile sunt hainele de sala, printre care materialul din care sunt facute si daca sunt potrivite sau nu pentru tipul de antrenament la care participi

Cum alegi materialul 

Unele materiale sunt special concepute sa tina transpiratia departe de corpul tau, iar altele, sa o absoarba. Exista multe materiale sintetice care absorb transpiratia si ii permit sa se evapore, lasandu-ti pielea uscata. Hainele care sunt confectionate din materiale care contin polipropilena, coolmax sau supplex sunt foarte bune atunci cand participi la un antrenament la care transpiri din abundenta. 

Tricourile si pantalonii din bumbac, pe de alta parte, absorb transpiratia, dar nu o ajuta sa se evapore. De aceea hainele din bumbac sunt grele si ude atunci cand lucrezi la sala. Nu purta niciodata la sala haine care sunt facute din materiale care au la baza plastic sau cauciuc, pentru ca acestea nu ii vor permite transpiratiei sa se evapore si iti vor pastra temperatura corpului foarte ridicata pe durata antrenamentului.

Cum alegi hainele in functie de sportul pe care il practici

  • Cand faci sport, ar trebui sa porti haine largi si confortabile, dar aceasta regula nu este valabila atunci cand alergi sau mergi pe bicicleta, caci pantalonii ti s-ar putea incurca in picioare sau in pedala.

  • Pentru activitati precum yoga sau Pilates alege tesaturi elastice, care nu mentin transpiratia.

  • In general, evita sa cumperi haine care te-ar impiedica sa-ti desfasori activitatea intr-un ritm normal. 

Schimba hainele in functie de sezon 

Daca iti place sa fii activa afara sau practici sporturi sezoniere, trebuie sa iti schimbi hainele in functie de sezon. Tine minte aceste sfaturi: 

  • In lunile calduroase de vara, poarta haine care sunt confectionate din materiale confortabile, care sa-ti permita sa te misti in voie, si care ii dau voie pielii tale sa respire. 

  • Cand afara este foarte frig, trebuie sa te imbraci calduros, dar tine cont de faptul ca temperatura corpului tau va creste atunci cand incepi sa faci sport. Imbraca-te in straturi, primul strat fiind hainele care permit transpiratiei sa se evapore si deasupra un strat izolator. Intotdeauna protejeaza-ti extremitatile, purtand fes si manusi.

 

Tags:
haine
sport
material
transpiratie
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare