Tracy Anderson te invata sa faci fitness (II)

Fitness 26.08.2010 Otilia Ignat

 

Pledam, intr-un articol anterior , pentru utilitatea si beneficiile miscarii, in conditiile in care din diverse motive nu poti ajunge la sala, chiar in intimitatea casei tale. Programul de fitness elaborat si perfectionat de Tracy Anderson  este solutia ideala, Anderson, fiind cea pe mana careia se lasa Madonna, Gwyneth Paltrow, Courteney Cox si Shakira. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Incepe programlul cu o serie usoara de exercitii de incalzire, care sa nu depaseasca zece minute, dar care trebuie sa mobilizeze si sa puna in tensiune toate grupele de muschi: de pe brate, coapse si picioare si mai ales musculatura abdomenului. Foloseste pentru incalzire seria de execrcitii de aici, repetata fiecare miscare de patru-cinci ori.

 

Ai nevoie de un scaun, solid si stabil, si de suficient loc in jurul tau.

 

Primele exercitii se concentreaza pe musculatura coapselor, dar lucreaza intens si muschii abdominali si cei ai bratelor, pentru ca echilibrul si greutatea corpului trebuie egal repartizata, scaunul fiind „aparatul” pe care te bazezi si la care lucrezi.

 

Toate exercitiile se efectueaza alternativ, cu ambele membre, iar fiecare exercitiu trebuie repetat de minim 20 de ori pentru a avea efectul scontat. Pe masura ce antrenamentele evolueaza in timp, iat tu te perfectionezi si tonusul musculaturii se dezvolta, exercitiile trebuie facute de mai multe ori, intre 30 si 40 de reluari, iar ritmul miscarilor trebuie sa creasca.

 

Un alt secret este acela ca miscarea sa fie continua, iar extensia piciorului si a mainilor sa fie cat mai ampla, pana in momentul in care simti musculatura cum lucreaza. Contracta muschii, tine abdomenul in tensiune si spatele drept. In acest fel eficienta programului creste.

 

In filmul de mai jos este prezentat un exercitiu complet. Durata sesiunii de fitness trebuie sa fie de 40-45 de minute. Fiecare miscare trebuie repetata de minim 20 de ori, cu ambele membre. Aceste exercitii sunt tema pentru acasa, pentru urmatoarele patru zile. Cu alte cuvinte dietetik.ro ti-a facut progamare la ora de fitness, pana marti, saptamana viitoare.  

 In loc de final un scurt exercitiu cardio, care o sa te incarce de energie si care o sa te ajute sa arzi o baterie de calorii. Un mod excelent pentru a incepe o zi, in care sa te simti perfecta.


Tags:
fitness
exercitii cardio
Tracy Anderson
incalzire
vedete slabe
antrenor personal
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • otiliaignat
    1. otiliaignat 26.08.2010 11:54

    Si ca sa fie totul limpede, episodul III vine marti dimineata, pe la 8.00 :) Sa ne spui cum te simti dupa aceste exercitii si cat sunt de eficiente! Toate bune.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare