Cum scapam de sughit?

Secrete 22.03.2013 Jeanette

Sughitul este o contractie involuntara a diafragmei si cele mai comune declansatoare pot fi: mancatul in exces (inghiti si aer in timp ce mananci), bauturile carbogazoase sau consumul in exces al alcoolului.

Practic, pentru a scapa de acest fenomen enervant, trebuie sa gasim solutii care ar putea linisti diafragma. Nu toata lumea raspunde la acelasi gen de tratament, asa ca iata 5 solutii care ar putea fi eficiente:

Bea apa cu capul in jos.  Pare destul de greu, dar nu este atat de greu precum pare. Inspira adanc aer in piept si impinge-l inspre stomac. Apleaca-te si bea 3-4 inghitituri mici de apa (depinde cat de mult poti sa iti tii respiratia). Ridica-te si goleste-ti puternic plamanii. Daca nu a trecut din prima incercare, repeta actiunea. Ar trebui sa aiba efect.

Ia ceva acru.  Ori otet, ori lamaie. Mai suportabila ar fi lamaia, asa ca stoarce cat sa umpli o lingura si inghite-o. Multe persoane au folosit aceasta metoda si a parut sa dea rezultate imediate. De ce nu ar avea efect si la tine?

Respira intr-o punga. Functioneaza aproape pe acelasi principiu ca si tinutul respiratiei. Respira adanc pe gura in punga. Astfel se mareste nivelul de dioxid de carbon din sange si corpul devine preocupat sa scape de el, iar spasmele se vor opri.

Citeste mai departe pe hotcity.ro

Tags:
sughit
acru
lamaie
respiratie
cum scapam
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare