De ce e bine sa facem antrenament de forta

Cand te inscrii la sala, nu esti intotdeauna hotarat daca sa alegi exercitiile de forta, nici ce tip de exercitii ti se potriveste. Este bine sa stim ce beneficii are fiecare exercitiu in parte, ca sa putem sa luam cea mai buna hotarare in functie de necesitatile noastre. Daca vrem sa slabim, se considera adesea ca un antrenament cardio este intotdeauna mai eficient, pe cand exercitiile de forta sunt mai potrivite pentru cresterea masei musculare si definirea acesteia. E bine sa facem antrenament de forta.

Cu toate acestea, exista in ambele avantaje pentru sanatate, si ambele ajuta la slabit. Antrenorul de fitness al Dietetik.ro, Andra Chirnogeanu de la FitCurves Vitan spune ca printre principalele beneficii ale exercitiilor de forta se numara:
 
- o mai mare capacitate sistolica, avand drept consecinta o mai mare capacitate cardiaca (mentinand proportiile cu pulsul)
- o reducere a frecventei cardiace in stare de odihna
- o reducere a tensiunii arterovenoase
 
Rezultatul obtinerii acestor imbunatatiri este garantat, daca antrenamentul este structurat pe serii de 15 repetari, cu greutate mediu-joasa si cu pauze foarte scurte intre serii (40- 60 secunde).

Exercitiile de forta aduc beneficii aparatului osos dar si sistemului nervos:
 
- oasele se intaresc prin depozitarea sarurilor de calciu
- oasele lungi sunt solicitate mai mult
- cartilagiile si articulatiile se ingroasa, fara reducerea elasticitatii.
- un mai bun control nervos asupra muschilor
- dezvoltarea diametrului axului nervilor motori
- o marire a proportiei intre nervii musculari si fibrele musculare
 
 
 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De ce este bun antrenamentul de forta?

In primul rand ajuta la construirea muschilor si cu cat crestem masa musculara, cu atat ardem mai multe grasimi. In felul asta, ardem cu 15% mai multe calorii pe zi decat daca am lucra doar cardio. Ganditi-va altfel daca vreti: daca faceti antrenament de forta, puteti manca cu 300 de calorii in plus pe zi fara sa va ingrasati.

Pierdem in greutate, ne tonifiem si simtim mai repede cum se duc centimetrii uitandu-ne la hainele pe care le avem. In al doilea rand, pe langa beneficiile asupra fizicului, antrenamentul de forta ajuta la scaderea hipertensiunii, reduce colesterolul, minimizeaza riscul diabetului de tip 2 (care se datoreaza colesterolului crescut).
 
De ce apare diabetul? Pentru ca muschii nu pot prelua toata glucoza din sange. Cand facem antrenament de forta, muschii lucreaza mai eficient si nivelul de zahar(glucoza) din sange se regleaza.
 
In circuitul FitCurves puteti face exercitii cardio si antrenament de forta cu aparatele hidraulice. Acestea lucreaza cu puterea corpului, astfel incat lucrati corect, cresteti rezistenta muschilor si nu ajungeti sa aratati ca Hulk.  

 

 

Tags:
De ce e bine sa facem antrenament de forta
FitCurves
fitness usor
exercitii de forta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare