Desert inghetat cu fructe de padure

Ingrediente:

800 g afine sau fructe de padure, proaspete sau inghetate
50 g zahar alb
200 g iaurt de vanilie (1% sau fara grasime)
1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare:


1.    Amestecati 400 g de fructe cu zahar.
2.    Lasati sa stea 45 de minute, amestecand din cand in cand.
3.    Transferati compozitia cu fructe de padure intr-un robot de bucatarie.
4.    Adaugati iaurtul si procesati pana cand compozitia devine omogena.
5.    Strecurati compozitia printr-o sita mica. Turnati compozitia intr-o tava de copt. Bagati la congelator si lasati pana cand marginile devin solide iar partea din mijloc este inca moale. Transferati compozitia inapoi in robotul de bucatarie si procesati pana cand compozitia devine omogena.
6.    Puneti compozitia din nou in tava si bagati iar la congelator pana cand marginele devin solide.
7.    Transferati in robotul de bucatarie si procesati din nou pana cand compozitia devine omogena.
8.    Adaugati restul de fructe de padure (400 g).
9.    Turnati compozitia in vase de desert si lasati la congelator peste noapte.
10.   Lasati sa se dezghete putin inainte de servire.

Aceasta reteta este pentru patru portii. O portie (222 g) contine: 169 calorii, 2.5 g grasime dintre care 1.3 g grasime saturata, 0.6 g grasime mononesaturata si 0.3 g grasime polinesaturata, 7 mg colesterol, 29 mg sodiu, 211 mg potasiu, 36.7 g carbohidrati, 3.5 g fibre, 29.9 g zahar, 3.2 g proteine.

Pofta buna!

Tags:
afine
zahar alb
iaurt de vanilie
suc de lamaie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare