Dieta cu sucuri naturale

Dieta cu sucurile naturale  este ideala in timpul postului. Cu o conditie, sucurile naturale sa fie facute in casa si consumate imediat dupa ce au fost preparate. Dieta cu sucuri naturale aduce beneficii multiple, sunt o cale perfecta de detoxifiere, te ajuta sa scapi de cateva kilograme si stimulaza imunitatea. Nu in ultimul rand sucurile naturale sunt  un beneficiu major pentru sanatea pielii, cu atat mai mult cu cat vremea rece este principalul inamic al acesteia.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un consum crescut de sucuri naturale este ideal in perioada de post, mai ales daca sunt combinatii de fructe si legume si daca sunt baute dimineata pe stomacul gol, pentru ca vitaminele, mineralele si apa naturala sa fie cat mai bine asimilate. O dieta cu sucuri naturale este o cale naturala de energizare si vitaminizare, dar si o foarte buna metda de eliminare a toxinelor, ceea ce face din dieta cu sucuri naturale o practica binevenita in perioada de post.

Cele mai bune combinatii de sucuri naturale sunt cele din morcovii, merele si castraveti. Combinatia are un puternic efect de detoxifiere, datorita concentratiei mari de potasiu, iar efectele se vor vedea imediat. Tenul tau o sa straluceasca si o sa fii plina de energie. In plus, iti vei curata si rinichii, ficatul, dar si sangele. Dieta cu sucuri naturale te ajuta sa scapi de cateva kilograme si de incarca cu antioxidanti, vitamine si minerale.

O alta combinatie excelenta este cea dintre mere, sfecla,  varza si verdeturi (patrunjel mai ales) care contine glutamina, ce curata sistemul digestiv. Combina sucul de mere cu cel de telina si morcovii. Adauga spanac. Un astfel de suc are un puternic efect antiinflamator.

Ideale pentru preparat sucuri naturale sunt si rosiile, broccoli si varza rosie, precum si citricele (mai ales greapefruit, portocale si lamai), dar si struguri si kiwi. Toate acestea poti fi combinate dupa bunul tau plac, respectand conditia de a varia combinatiile de fructe si legume folosite. Dieta cu sucuri naturale te ajuta sa-ti reglezi nivelul glicemiei si sa scazi colesterolul.

Diata cu sucuri naturale trebuie sa contina cel putin trei pahare de suc natural in fiecare zi, iar fructele si legumele folosite trebuie sa fie diferite. O astfel de dieta trebuie respectata 10-14 zile, in conditiile unui regim alimentar in cursul caruia trebuie redus la maximum aportul de cereale rafinate si zaharuri, dar si aportul de alimente de origine animala si mai ales de grasimi animale. In perioada dietei cu sucuri naturale poti consuma legume si cereale integrale, carne slaba de pui si peste (sau fasole uscata, ciuperci si alte zarzavaturi bogate in proteine daca respecti canoanele postului). Limiteaza consumul de cartofi, dovleac si alte legume bogate in amidon.

Dieta cu sucuri naturale cere o perioada de doua-trei zile de adaptare, in care consumul de sucuri creste de la o zi la alta, pana la un maximum de trei-patru pahare mari de suc naturale, pe zi. Sucurile se beau inainte de masa, cu cel putin 30 de minute sau intre mese, scrie suite101.com.

Dat fiind faptul ca prin transformarea in suc, o parte din fibrele continute de legume si fructe se pierd, in cursul dietei cu sucuri naturale este recomandat consumul de cereale integrale. Un efect secundar al dietei cu sucuri naturale poate sa fie un anume discomfort gastric (balonare, constipatie sau diaree), dar aceste fenomenene dispar la trei-patru zile dupa ce incepi dieta cu sucuri naturale si organismul se adapteaza la noua dieta. Revenirea la alimentatia normala se face tot in etape, reducand treptat cantitatea de sucuri naturale conumata. 

Este ideal daca iti pastrezi obiceiul de a bea, in fiecare zi, in pahar de suc natural, chiar si dupa ce diata cu sucuri naturale se incheie.  

Tags:
Dieta cu sucuri naturale
dieta pentru scaderea in greutate
minerale
vitamine
sucuri naturale
legume
fructe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare