Fiecare zona cu probleme cere un anumit exercitiu fizic

Fitness 13.02.2019 dietetik
Modul de depunere a grasimii este dictat de genetic si de stilul de viata. Fiecare persoana este programata genetic sa aiba o anumita greutate, care de multe ori nu pare a fi pe placul ei, asadar se poate ajunge sa te chinui toata viata cu tot felul de diete restrictive. Este greu sa previi chiar toti factorii care pot duce la acumularea grasimii subcutanate strict intr-un anumit loc, dar asta nu inseamna ca este si imposibil. Cu putina ambitie, rabdare si cu exercitii la tinta vei obtine rezultatele pe care le doresti si le poti mentine o lunga perioada de timp. Nu este cazul sa te obosesti zilnic cu programe complicate de 2-3 ore pentru slabire si sculptare. Poti fi practic si sa obtii aceleasi rezultate minunate doar ca intr-un timp mai scurt.
 
Barbatii au rareori probleme cu tesuturile grase si asta pentru ca au alt metabolism si alti hormoni. Femeile pe de alta parte oscileaza mereu in greutate de-a lungul vietii si pot pierde foarte usor controlul kilogramelor. In cele mai multe cazuri, barbatii au probleme cu grasimea abdominala pe cand femeile pot fi stanjenite de una sau mai multe zone ale corpului. Putem mentiona aici soldurile, coapsele interne si externe, gleznele, gambele, bratele, fesele si talia. Evident, orice femeie isi doreste sa aiba cati mai putini centimetri in zonele mentionate, dar daca muschiul este si tonifiat este si mai bine.
 
Poate nu poti aloca prea mult antrenamentelor fizice, dar pentru asta iti venim in ajutor si iti propunem cate un exercitiu pentru fiecare zona cu probleme din cele mentionate anterior. Un singur exercitiu lucreaza cat 5. Iata despre ce este vorba:
 
1.Exercitiu pentru solduri
 
Stai intinsa pe partea dreapta, cu capul sprijinit in palma. Ridica-ti piciorul stang cu miscari lente la un unghi de 30 de grade, dupa care la un unghi de 60 de grade, de cate 30 de ori. Repeta miscarea si pentru partea cealalta. Important este sa simti cum coapsele incep sa te arda. 
 
 
 
2.Exercitiu pentru coapse
 
Sunt poate  mai eficiente decat clasicele genuflexiuni si asta pentru ca se pune o presiune enorma pe coapse, deci vei arde si mai multe calorii si iti vei modela corpul si mai frumos. Picioarele  se tin cat se poate de departate, in rest se respecta pasii clasici. Se fac 30 de repetari
 
Trebuie sa stii ca rezultate vei avea si in ceea ce priveste fesele, soldurile, gleznele si gambele. Se poate spune ca este un exercitiu care se potriveste tuturor femeilor.
 
 
3.Exercitiu pentru abdomen
 
Sa recunoastem acum! Oricine uraste clasicele abdomene la care pana si barbatii cu o conditie fizica mai buna pot intampina dificultati. Noi am gasit un mod mai usor de a scapa de grasimea din jurul taliei si in plus sa ai si muschii bine definiti.
 
Un exercitiu eficient si usor este sa incerci sa iti atingi genunchiul drept cu cotul stang si invers. Este foarte simplu. Picioarele trebuie sa faca miscarea in stil bicicleta, ca in pozele de mai jos. Incepe lent, de 20 de ori, dupa care fac miscarea din ce in ce mai rapid, tot de 20 de ori.
 
 
4.Exercitiu pentru glezne si gambe - Ridicari pe varfuri
 
Poate parea un exercitiu banal si copilaresc, dar este foarte eficient pentru ca intind cel mai bine muschii gambelor si ai gleznelor. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in picioare si sa te ridici pe varfuri cat de repede poti si sa revii cu calcaiele la sol. Repeta timp de 30 de secunde in prima saptamana, apoi mentine zilnic la 50 de secunde pentru rezultate permanente. Vei simti ca te doare muschiul, dar tine cont ca durerea va disparea repede, iar tu vei putea purta incaltamintea favorita.
 
 
5.Exercitiu pentru fund ferm si ridicat - Genuflexiuni in balans
 
Spre deosebire de genuflexiunile clasice, in acest caz cand te apleci nu revii la pozitia initiala, ci ramai pe loc si iti balansezi fundul sus-jos. Ai grija ca genunchii sa nu depaseasca varful picioarelor. Ti se va parea foarte distractiv acest exercitiu si te vei bucura de rezultatele uimitoare. Trebuie sa faci 2-3 serii a cate 10 repetari sau balansari. Iata mai multe variante de genuflexiuni aici!
 
 
6.Exercitiu pentru brate subtiri 
 
 
Stai aplecata si ridica bratele in laterala. Cand apropii bratele, ai grija ca palmele sa fie indreptate spre tine. Poti folosi si sticle cu apa daca nu ai gantere mici.
 
 
 

 

Tags:
zona cu probleme
exercitiu fizic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare