Fructe de vara

Canicula nu ma mai lasa sa mananc nimic. Pofta de mancare mi se topeste pe asfaltul fierbinte si tot ce imi doresc este sa ma racoresc cu cate o bautura. Exact in momente de genul acesta e timpul sa apelez la cateva fructe de vara. Sunt delicioase, energizante si ma ajuta sa ma mentin.

Bogate in vitamine si minerale, fructele cu pricina contin si fibre care scad riscul unor boli grele cum ar fi diabetul, cancerul sau afectiunile coronariene.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Primele sunt ciresele. Adevarate bombe de antioxidanti si compusi anti-inflamatori, ciresele sunt fructele perfecte pe care sa le mancati atat inainte cat si dupa ce mergeti la sala. Cura cu cirese scade efectele stresului cu 40 % si creste atentia distributiva – e lucru testat de mine.

Mango este plin de vitaminele A si C. Asa ca nu trece pe langa el cand mergi la cumparaturi. Ca sa il vezi mai bine ai nevoie si de beta-carotenul pe care il contine. In plus scade riscul de dezvoltarea a cancerului si a bolilor de inima.

Smochinele sunt alte fructe de vara de neratat. In primul rand pentru ca te ajuta sa slabesti. Pulpa din interiorul smochinelor contine numeroase fibre solubile. Acestea reusesc sa ramana in stomac suficient cat sa asigura senzatia de satietate.

Tags:
Fructe de vara
regim de viata sanatos
cirese
antioxidanti
mango
smochine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare