Frumusete la 40 de ani

Frumusetea nu are varsta, daca te ingrijesti cum trebuie.

Am vesti foarte bune : este foarte posibil sa arzi mai multe grasimi decat crezi. O cercetare recenta facuta de American Journal of Clinical Nutrition arata cate calorii ard,in medie, femeile si barbatii la 40, 50 si chiar 60 de ani. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Lucrurile stau mult mai bine decat crezi si decat simti pe haine. Studiul arata ca femeile cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani ard 2300 de calorii pe zi iar partenerii lor 2900. Evident in conditiile in care nu sunt sedentari si redusi la stadiul de couch potato. In conditiile in care avem nevoie de 2000 de calorii zilnic, raportul este excelent. Nu face ochii mari a mirare, stiu ca esti obisnuita cu nenumaratele diete in care consumai maxim 1500 de calorii pe zi. Aici vorbim de un regim de mancare normal.

Cel mai bun exemplu de frumusete la care ma pot gandi este mama. Mignona, intreaga viata a oscilat intre 45 si 48 de kilograme. Dupa 40 de ani insa a inceput sa ia in greutate, desi nici dieta nu i s-a schimbat si nici nu s-a abandonat resemnata pe un colt de canapea. Speriata de perspectiva de a se deplasa prin rostogolire intr-un viitor foarte apropiat, a tinut tot felul de cure care s-au dovedit ineficiente. In scurt timp a fost prinsa sub mrejele efectului yo-yo si oscila sub si dupa pragul de 50 de kilograme, situatie ce ii afecta vizibil silueta.

Sportul nu s-a prins de ea, asa ca singura optiune a ramas dieta supravegheata de nutritionist. Sunt la mare moda acum, asa ca ii poti gasi peste tot. Nutritionistul despre care am auzit numai lucruri bune da retete simple, customizate in functie de preferintele alimentare ale pacientului. Acum nu te astepta la un regim cu ceafa de porc, sa ne intelegem ! O luna si 7 kilograme in minus, mai tarziu regimul atent supravegheat cu ochi vigilent de nutritionist, a dat roade.  

Cand spun ca e creat in functie de persoana care tine regimul respectiv subliniez si faptul ca la ocazii speciale poate fi schimbat in asa fel incat sa nu innebunesti de pofta la mesele de sarbatori.

Asadar daca nu esti prietena cu sportul si ai peste 40 de ani, nutritionistul este solutia. Frumusetea vine mancand.

Tags:
nutritionist
silueta la 40 de ani
arderi de calorii
nutritie sanatoasa
dieta rapida si eficienta
yo-yo efect
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare