Ghiveci de legume cu tofu

Nu mi-a fost greu sa decid ca in meniul de azi va fi si ghiveci de legume cu tofu. Dar nu acel ghiveci banal, de legume. Unul cu tofu si sos Worchestershire. De vreti sa incercati si voi, pentru o portie aveti nevoie de: 30 grame de tofu, din categoria alimentelor bogate in calciu (cubulete), 2 rosii (decojite, fara seminte si taiate marunt), 1 ardei rosu mare, 1 ardei galben mare, 85 grame de praz (tocat marunt), 4 tulpini de telina (taiate cuburi), 1 ceapa (taiata marunt), 1 catel de usturoi (zdrobit), 1 lingurita cu sos Worcestershire, 1 lingura cu otet de vin alb, zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si 2 lingurite cu malai. Ei, vedeti ca nu este banalul ghiveci de legume?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima data puneti putin ulei intr-o tigaie, cand acesta se incalzeste adaugati tofu si sosul Worcestershire. Branza se caleste pana cand devine maronie. In alta tigaie se calesc legumele (fara rosii) pana cand acestea se fragezesc.

 

In alt vas, se amesteca malaiul cu 90 ml de apa si se rastoarna compozitia peste legumele calite, impreuna cu zeama si coaja de lamaie si se fierbe la foc mic. Dupa care se adauga rosiile si pasta de tofu. Eu una o ador. Are multe legume, ceea ce o face ideala pentru vara.

 

Pofta buna!
 

Tags:
nutritie sanatoasa
alimente bogate in calciu
dieta rapida
tofu
lamaie
rosii
ardei galben
praz
te;ina
ceapa
usturoi
sos Worcestershire
otet vin alb
malai
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare