Laptele de camila, noul superaliment

Laptele de camila par a fi una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul sanatatii anul acesta. Continutul lui inalt de nutrienti este considerat de unii ca fiind de mare importanta in vindecarea diabetului, Alzheimerului, autismului, HIV si cancerului.

Desi o camila produce jumatate din cantitatea de lapte produsa de o vaca, acesta este mai potrivit pentru consum uman pentru ca nu ataca stomacul si contine de 4 ori mai multa vitamina C. Candva rezervat doar popoarelor nomade arabe, laptele de camila se raspandeste acum si ca aliment special in restaurantele si cafenelele africane si arabe.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Lapte de camila se produce, desigur, in tarile arabe, in special in Arabia Saudita, dar si in Somalia. Crestetrea interesului in lapte de camila ar putea fi si o ocazie economica pentru Somalia. In Europa au aparut (de cum s-a aprobat exportul din Emiratele Arabe Unite, acum doua luni) multe site-uri si magazine care il vand. Au aparut si diverse produse alimentare de lux, pe baza de lapte de camila, precum si tratamente de infrumusetare.

In Turcia se gaseste mai ieftin, 30 euro/ litrul, in timp ce in Statele Unite se vinde cu 22 de de dolari/litrul. Desi am inteles ca lapte praf de camila s-ar gasi deja in anumite magazine din Romania, nu am gasit, asa ca momentan pentru laptele de camila trebuie sa calatorim in strainatate.

 

Tags:
lapte de camila
alzheimer
sida
hiv
cancer
autism
arabia saudita
somalia
emiratele arabe
europa
magazine online
turcia
pret lapte camila
infrumusetare
unde gasesc lapte camila
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare