Mananca sanatos chiar daca esti la dieta!

Insa, a inregistrat o imbunatatire a starii de sanatate prin schimbarea dietei si a stilului de viata. Schimbarile pe care si le-a impus i-au adus succesul.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Principiile dietei

Sa mananci curat inseamna sa servesti acele mancaruri selectate din lista acelora integrale si neprocesate. De exemplu, este sanatos sa consumi rosii, in schimb ketchupul nu este recomandat. Cu alte cuvinte se incearca realizarea unor meniuri nutritive prin eliminarea mancarurilor cu aditivi alimentari. Dar sa nu uitam de produsele alimentare pregatite in gospodarie, de exemplu sosul de rosii gatit in casa este mai sanatos si poate fi inclus in meniu daca acesta a fost pregatit din rosii proaspete.

Nu este neaparat vorba de o dieta saraca in calorii, insa se acorda multa importanata calitatii mancarurilor selectate. Autoarea promoveaza cateva sugestii pentru a-i ajuta pe doritori sa detina controlul caloriilor.

 

De asemenea se pune accent pe importanta servirii unui mic dejun sanatos in fiecare zi si niciodata sa nu se sara peste mese. Tosca Reno ii sfatuieste pe subiecti sa-si pregateasca mesele pe care le vor servi altundeva decat acasa, prin realizarea de pachetele cu mancaruri nutritive pe care le pot lua oriunde. Ea recomanda servirea a sase mese de-a lungul zilei. Toate meniurile includ mancaruri sanatoase, care nu contin chimicale. Bineinteles ca o mare importanta o are si sursa de unde sunt luate ingrendientele pentru mancare.

 

De exemplu sunt mult mai sanatoase legumele si fructele culese din gradina, mai ales daca se stie ca nu s-a intervenit in crestrea lor cu pesticide, care in mod normal le-ar afecta calitatea. Fiecare masa ar trebui sa contina in jur de 300-400 de calorii si este musai sa includa si proteine, ca de altfel si un complex de carbohidrati. Mesele trebuie sa fie echilibrate si sanatoase.

 

Partea frumoasa a lucrurilor este faptul ca din cand in cand se mai poate trisa, insa nu mai mult de o data pe saptamana. Care este secretul? De ce se insista pe un plan bine structurat insa se permite trisarea din cand in cand? Ei bine se stie ca este foarte greu pentru cineva atunci se apuca de o dieta sa renunte la obiceiurile alimentare, in mare parte nesanatoase. Prin aceasta oportunitate se permite consumul mancarurilor care ne fac placere. Pentru ca de fapt ceea ce conteaza in cadrul unui regim este controlarea poftei. Se permite incalcarea regimului, dar doar o singura data tocmai pentru ca pofta pentru anumite preparate sa fie controlata de-a lungul intregului plan.

 

Tags:
Tosca Reno
mancaruri integrale
neprocesate
fructe
legume
cereale integrale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare