Mancarea de langa casa e cea mai gustoasa

Pe unde ma invart dau cu nasul de aceleasi produse importate. In era consumerismului nu mai da bine sa cumperi pere patate din sat de la Ciocanesti. Sansele sa intre in galantarele din supermarket sunt mult sub nivelul marii.


Ne plac fructele impecabile. Nu se admite nici o pata, nici o umbra, nici o codita stramba.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa se face ca in lazi gasesc numai pere Conference care se dau rotunde printre lazi si pere Nashi cu galbeneala spefic nipona. Toate tari, toate far-de gust.Mai la stanga rasar niste rosii de turcia cu salvari din vrejuri, mai la dreapta o pulpa de Jamon Serrano.

 

Carnatii oltenesti sunt ascunsi pe sub mezelurile straine plasate ostentativ in geam si uite-asa cu toate produsele importate plasate la indemana, ochii vad, inima cere te trezesti cu sarsanaua plina de parca ai fi fost la cumparaturi prin toate pietele din Europa.

Ia uita-te in camara ? Ce ulei ai ? De masline, nu ? Uite asa mai taiem un produs de pe lista cu alimente romanesti pe care le avem prin casa.

La capitolul mirodenii gasim niste ghimbir. Mmmm, merge extrem de bine cu reteta asiatica de creveti..iarasi importati.

Contextul asta ma pocneste in moalele capului si ma ajuta sa realizez ca o dieta cu produse locale ar fi al naibii de grea, poate chiar imposibila.

Tags:
produse importate
unt usor sarat
ulei de masline
dietetic
agricultura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 10.05.2010 10:53

    Nu o sa ramana burtile prea suple atunci cand o sa mancam salam Victoria si Vegeta, si margarina, aia-i clar, dar despre produse proaspete iti dau dreptate, e mai bine sa mergem la piata decat la supermarket, si mai ales la batraneii care vor sa isi vanda spanacul si salata pt ca sa aiba si ei din ce trai...

  • Vizitator-ramona
    2. Vizitator-ramona 10.05.2010 20:02

    Mai toata lumea cumpara produse din supermarket,nu multi stiu ca tot mai bun este ce ai pe batatura si in gradina ,toate naturale,nu toate chimicalele din carne cu conservanti si ce dracu pun ei si apoi le pun la vanzare in supermarket ca-i produs din strainatate si bun..AIUREA. abia astept sa merg in tara sa mananc ceva organinc din gradina bunici mele.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare