Mituri despre diete

Daca intrebi zece persoane despre regulile unei diete o sa primesti zece raspunsuri diferite, iar cel putin jumatate dintre ele sunt mituri despre diete, nu sfaturi! Iata cateva dintre cele mai comune mituri despre diete,  si adevarul din spatele lor.

Cu cat mai multe exercitii, cu atat este mai bine. Exercitiile fizice reprezinta unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a-ti mentine greutatea si pentru a-ti imbunatati sanatatea generala, insa daca faci excese in acest sens poti ajunge sa ai parte chiar de efectul contrar. Muschii au nevoie de timp pentru a se reface si pentru a putea fi intr-o forma mai buna la urmatorul antrenament. Daca te antrenezi sapte zile pe saptamana iti poti slabi sistemul imunitar, articulatiile pot fi afectate si poti obosi foarte tare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai mai ulti muschi decat grasime. Acesta este un adevar deformat. Un kilogram de muschi este la fel de greu ca un kilogram de grasime. Insa, muschii sunt mai densi decat grasimea, iar de aici rezulta doua avantaje: intai, daca ai mai multi muschi decat grasime arati mai slab, mai tonifiat, si, apoi, un kilogram de muschi arde, cu aproximatie, 100 de calorii pe zi, in timp ce un kilogram de tesut adipos arde doar 4-5 calorii pe zi.

Fructele si legumele proaspete mai bune decat cele congelate. Fals! Fructele si legumele congelate pot fi la fel de sanatoase ca si cele proaspete. Legumele si fructele sunt congelate la scurt timp dupa ce sunt culese, astfel ca retin mai multe vitamine chiar decat cele pe care le mancam crude, dar uneori dupa ce au zacut zile intregi prin supermarketuri.

Iarna te ingrasi. Da! Din pacate acesta este un adevar. Dar nu este obligatoriu sa se intample asa. Daca iei in greutate iarna nu inseamna ca… iarna este de vina, ci ca faci exercitii fizice mai putine sau/si ca iti permiti mai multe rasfaturi culinare.

Acumularea kilogramelor este inevitabila pe masura ce inaintezi in varsta. Acesta este un mit! Pe masura ce inaintezi in varsta, in zona abdominala se depune mai multa grasime, insa, acest lucru poate fi evitat cu ajutorul antrenamentul de forta in special.

Efectul yo-yo nu poate fi inaluturat. Fals. Acumularea de kilograme dupa o dieta este posibila doar daca vei reveni la o alimentatie dezordonata si bogata in zaharuri si calorii. Daca respecti o perioada tranzitorie intre dieta si revenirea la alimentatia normala, dar sanatoasa, efectul yo-yo nu apare, ba chiar din contra iti vei stimula metabolismul si-ti vei pastra greutatea la o valoare constanta, scrie redbookmag.com.

Dieta adevarata inseamna o viata echilibrata si o alimentatie rationala, permanent.

(sursa foto: FreeDigitalPhotos.net)

Tags:
Mituri despre diete
diete pentru scaderea in greutate
calorii
miscare
fitness
alimentatie sanatoasa
diete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare