Ouale scad colesterolul

In mitul conform caruia ouale fac rau nu mai crede nimeni. Mai mult exista sutudii care au dovedit ca ouale scad colesterolul. 

O omleta sau doua oua fierte sunt micul dejun perfect. Nu doar ca sunt foarte gustoase si te ajuta sa-ti pastrezi silueta prin  cantitatea mare de proteine pe care ouale o contin si prin aportul important de nutrienti, totul cu foarte putine calorii, dar te feresc de afectiunile cadriovasculare prin efectul de a reduce colesterolul "rau".

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetarile recent realizate la Universitatea Connecticut au aratat ca, pe langa faptul ca un consum de doua-trei oua zilnic cresc colesterolul "bun", acestea reduc inflamatiile din organism si bolile asociate acestora, relateaza Men's Health.

In primul studiu, subiectilor li s-a cerut sa consume cate trei oua pe zi, observandu-se, dupa 12 saptamani, ca nivelul colesterolului bun crescuse, fara ca valoarea colesterolului rau sa creasca. Ingredinetul-minune este lecitina, care nu lasa colesterolul rau sa depuna pe vasele de sange.

Un alt studiu a aratat ca dupa 12 saptamani in care s-au consumat cate trei oua pe zi, si nivelul inflamatiilor din organism scazuse, la fel ca si riscul bolilor de inima. De aceasta data, acesta a fost efectul luteinei continute, un carotenoid (antioxidant) care se gaseste in galbenus.

Sutudiul este un argument solid pentru a manca oua. Mai ales la masa de dimineata si la gustari. Cele mai bune alegeri ouale intregi, si galbenus si albus, fierte: moi sau tari. Un ou are doar 90 de calorii, dintre care circa 20% sunt folosite pentru procesul de digestie, astfel ca pot fi considerate calorii negative.

Tags:
Ouale scad colesterolul
colesterol
calorii
calorii negative
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
6 Comentarii
  • eliza geambasu
    1. eliza geambasu 10.05.2012 11:02

    eu am dislipidemie medie , colesterolul 220 hdl 25 ,restrictie la carne si oua ,asi putea sa maninc oua 3-4 pe sapt.?

  • titi
    2. titi 13.05.2012 07:39

    nu sunt lamurit; ouale sunt bune s-au nu? am colesterolul 235

  • otiliaignat
    3. otiliaignat 13.05.2012 16:37

    colesterolul tau este mare. dar, ouale aduc colesterol bun si lecitina care are capacitatea de a scadea colesterolul. poti manca 4 oua pe saptamana. dar cere si sfatul medicului tau. consuma cereale integrale si surse sanatoase de fibre, renunta la carnea procesata, pielea de la carnea de pui si carnea grasa. consuma ulei de masline si peste gras. cere sfatul medicului tau ca o confirmare in plus, dar eu iti recomand lecitina - o gasesti in farmacii ca supliment nutritiv. scade foarte eficient colesterolul si curata vasele de sange. si, nu in ultimul rand bea apa! este vitala daca vrei sa-ti scazi colesterolul. succes si sanatate.

  • titi
    4. titi 15.05.2012 16:23

    multumesc pt raspuns

  • andrada
    5. andrada 02.07.2012 22:30

    Eu stiam ca ouale nu sunt indicate persoanelor cu colesterol marit.trebuie sa ai grija, colesterolul e mai periculos decat ai crede.. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost principalul vinovat. de fapt colesterolul mare. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco

  • titi
    6. titi 03.07.2012 12:30

    multumesc pt informatie

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare