Paste cu dovleac

Dovleacul este una dintre vedetele toamnei, asa ca trebuie sa-l punem pe masa cu mandrie, sub orice forma. Desi te-ai astepta poate sa-ti sugerez o reteta de placinta, te provoc astazi sa incerci pastele cu dovleac. 

 
Dupa ce o sa mananci o data, o sa incepi sa experimentezi si sa mai adaugi ingrediente care iti plac. 
 
Ingrediente 
  • 600 grame de dovleac taiat cubulete
  • 350 de grame de paste (de care ai prin bucatarie)
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de parmezan ras
Caleste cubuletele de dovleac in uleiul de masline incins, alaturi de usturoi si lasa-le pe foc pana cand incep sa se rumeneasca putin. 
 
Adauga o jumatate de cana de apa si tine la foc mare timp de 15 minute, amestecand continuu. 
 
Pune pastele la fiert, scurge-le (ai grija sa mai lasi putina apa in care au fiert) si adauga-le peste dovleac. Adauga lingura de parmezan, amesteca si serveste-le calde. 
 
Pofta buna!
 
Tags:
paste
dovleac
parmezan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare