Paste cu sunca si legume
Ingrediente pentru 4 portii:
-250 grame paste,
-1 ceapa, 1 catel de usturoi,
-250 grame de ciuperci albe,
-2 dovleci mici,
-1/2 de cub-condiment pentru supa de carne,
-2 morcovi,
-40 grame unt,
-100 de grame de cascaval ras,
-sare, piper negru macinat,
-1 lingurita cu cimbru,
-150 de grame de sunca fiarta.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Mod de preparare
Pastele se fierb timp de 10 minute, intr-o oala care sa contina o cantitate suficienta de apa si sare. Dupa aceasta pastele se iau de pe foc si se scurg.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Ciupercile se spala si li se indeparteaza piciorusele. Dupa aceasta se taie in doua sau patru in functie de marimea lor.
Se curata morcovii, se spala dovlecii si li se taie coditele. Atat morocvii cat si dovleceii se dau pe razatoare. Se caleste ceapa in unt, apoi se adauga ciupercile, usturoiul si se lasa tigaia pe foc pret de 5 minute.
Se adauga ¼ de litru cu apa si cubul-condiment, dupa care vasul se mai lasa pe foc pentru 2 minute. Apoi se adauga cascavalul, morcovul si dovleceii, apoi se presara cimbru, piper si sare dupa gust. Dupa aceasta se mai tine vasul pe foc pentru 5 minute. Sunca se taie in fasii si se presara peste paste.
Valoarea nutritiva
O portie are: 430Kcal, 25 grame proteine, 16 grame grasimi, 46 grame carbohidrati.
Pofta buna!