Postul in varianta light

Scoateti spata de porc si muschiuletul de vita si lansati-le nu spre gratarul care sfaraie ci spre haita de catei infometati de la coltul blocului si uitati sub orice forma de ciocolata. Gura voastra nu va mai atinge carne, branza, lapte, oua pana in ajunul Craciunului, daca tot v-ati apucat de post. 

Adio alcool! Adio sex, dar asta am mentionat tendentios si la inceput in partea in care vorbeam de interdictia la carne.Doar asa, promit duhovnicii ca vom ajunge la liniste sufleteasca, integrarea in absolut sau orice stare de calm si impacare in functie de religie si cine a propovaduit-o. Va inhamati la o luna si o saptamana de chinuri, inghitit in sec in fata mirenilor care unduiesc tentant gogosi cu ciocolata si shaorme cu de toate, toate potentate cu abstinenta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu merge cu jumatati de masura - ori totul, ori nimic. De la calugari ascunsi prin chilii friguroase pana la inalti prelati, toti se infioara la auzul numarului din ce in ce mai mare de credinciosi care tin postul de fatada. Unde post de fatada egal fara “carne,branza,lapte, oua “, un pahar – doua de vin si mult, dar mult sex. Poate mai mult decat inainte, daca tot se renunta la celelalte placeri cocotate in varful piramidei lui Maslow.  

Cum daruirea totala in bratele partenerului se aseaza fix de-a curmezisul inaltarii sufletului, ideea de Post e compromisa. Iahnie de fasole cu salata de varza si somn este reteta agreata de randurile preotesti, daca adaugi insa si partide de sexel salbatic, ai asigurata o iesire fulger de sub sutana asternuta peste cap in clipele de spovedanie. But yet, cei care se dedau voluntar la astfel de chinuri par sa nu fie prea afectati de nefinalizarea procesului. In conditiile astea, in opinia mea, postul se transforma intr-un simplu pretext pentru cura.  

O cura umila macar, tinuta cu frica de Dumnezeu. Intr-adevar veti slabi, asta daca aveti un meniu axat pe carne, dar de ce tineti sa faceti asta intr-un mod evlavios nu voi intelege niciodata. Mi se pare un gest ipocrit, mai ales din partea celor care arboreaza un aer afectat de genul “dar vai, eu tin post “ si privesc cu ochi critic la semenii lor.  

Slabeste in post

Semeni, care stiu ca nu se apuca de asemenea regimuri nu neaparat dintr-un ateism feroce, ci mai degraba din experienta postului intrerupt la mijloc din cauze iminente. I rest my case.

Tags:
Postul Craciunului
cura
regim
biserica
mireni
duhovnici
ipocrizie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare