Scapa de acnee

Acneea este o problema. Si in adolescenta, si la maturitate, atunci cand aceasta problema cobtinua sa persiste. Chiar daca nu recunoastem, trucurile si cateva sfaturi care te scapa de acnee sunt mereu utile.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exista cateva lucruri simple pe care daca le respecti te pot ajuta sa scapi de acnee si sa ai o piele mai curata, hidratata si sanatoasa, fara sa fie nevoie de un efort considerabil din partea ta. Iata ce poti sa faci:

Nu pune mana pe fata pe durata zilei, mai ales zonele afectate de acnee. Daca iti iriti cosurile, ele pot sa se infecteze si mai rau si apoi sa ramana cicatrice.

Bea cel putin doi litri de apa plata pe zi, acesta fiind lichidul care te hidrateaza cel mai bine, astfel incat porii sa nu se infunde, acesta fiind prima cauza care duce la intretinerea problemelor pielii.

Consuma cu moderatie anumite alimente. Din categoriea alimentelor pe care este bine sa le eviti face parte ciocolata, nucile, mancarea prajita, carnatii, carnea procesata, sucurile indulcite si acidulate, cafeaua si produsele lactate.

Curatarea pielii este esentiala, dar nu exagera. E suficient sa-ti speli fata dimineata si seara. O curatate prea intensa afecteaza echilibrul acido-bazic al epidermei care este o bariera naturala impotriva afectiunilor cutanate.

Acneea este favorizata de o piele grasa, iar in aces caz hidratarea este cu atat mai importanta.

Nu-ti lasa parul pe fata, caci va irita pielea si va agrava acneea deja existenta;

Daca ai o eruptie grava si vrei sa iti dezinfectezi pielea, sub nicio forma nu trece la actiune singur, ci lasa-te pe mana unui specialist, caci iti poti provoca rani care sa te lase cu semne pe viata.

Consuma multe fructe si legume, carne slaba si ai grija sa-ti asiguri din surse naturale necesarul zilnic de zinc. Acesta este un mineral care sustine sanatatea pielii si intervine activ in prevenirea si ameliorarea acneii, scrie hellomagazine.com.

Alege produse cosmetice de calitate, recomandate tipului tau de piele si nu ezita sa ceri sfatul unui dermatolog. Este surprinzator cat de usor se poate rezolva aceasta problema, daca respecti cateva reguli simple.

Nu-i usor sa scapi de acnee, dar daca vei respecta aceste cateva sfaturi, problema ta o sa se amelioreze considerabil.

Tags:
Scapa de acnee
acnee. zinc
alimentatie sanatoasa
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare