Souvlaki
Ingrediente:
Sucul de la o lamaie
50 ml ulei de masline
50 ml sos de soia
1 lingurita oregano uscat
3 catei de usturoi, maruntit
2 kg muschiulet de porc, taiat in cuburi
2 cepe medii, taiate in bucati
2 ardei grasi verzi, taiati in bucati
Bete pentru frigarui
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mare de sticla, amestecati sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul de soia, oregano si usturoiul, apoi adaugati carnea de porc, ceapa si ardeii grasi si amestecati. Acoperiti vasul si bagati la frigider timp de 2-3 ore.
2. Incalziti gratarul la foc mediu-mare. Infingeti pe betele de frigarui bucatile de carne de porc, ardeii grasi si ceapa.
3. Ungeti gratarul cu putin ulei. Puneti carnea pe gratar si lasat 10-15 minute sau dupa preferinta. Intoarceti betele din cand in cand.
Informatii nutritionale:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Aceasta reteta este pentru 12 portii.O portie contine: 213 calorii, 10 g grasime, 71mg colesterol, 355 mg sodiu, 4.6 g carbohidrati, 1.2 g fibre si 25.8 g proteine.
Pofta buna!