Supa de legume si fasole neagra

 Ingrediente:
-1 lingura de ulei de masline,
-1 ceapa galbena,
-1 ardei gras, verde,
-7 catei de usturoi,
-400 de grame de fasole neagra,
-5 cesti cu apa,
-3 cesti cu supa de legume,
-1 conserva de chilli,
-1 lingura cu marar,
-1 lingura cu sare,
-1/2 lingura cu piper,
-2 frunze de laur.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Pentru garnitura:
-1/3 cana de crema de mustar (cu putine grasimi),
-1/2 ardei gras, rosu (taiat felii),
-1/2 ceapa alba (tocata in felii).

Ingredientele sunt pentru sase portii

 

Mod de preparare
Pune ulei de masline intr-un vas si lasa-l pe foc. Toaca ceapa galbena si vars-o in oala. Acopera vasul si lasa ceapa sa se caleasca. In acest timp taie ardeiul gras, adauga-l peste ceapa si amesteca.
Curata usturoiul si zdrobeste-l in bucati mici si adauga-l peste ceapa si ardei.
Amesteca si acopera vasul.
Spala fasolea neagra. Vars-o in oala impreuna cu: apa, supa de legume, chilli, marar, sare, piper si frunzele de laur. Acopera vasul si lasa vasul pe foc (la temperatura mare) cel putin opt ore.

 

Inainte de a servi supa, folosindu-te de un mixer manual zdrobeste legumele pana cand supa capata un aspect cremos.
Se serveste un pic de crema de mustar (o lingura). O lingura de ardei gras, rosu (taiat marunt), o lingura de ceapa alba (maruntita).

 

Pofta buna!

Tags:
usturoi
fasole neagra
apa
supa de legume
chilli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare