Supa de legume si fasole neagra
Ingrediente:
-1 lingura de ulei de masline,
-1 ceapa galbena,
-1 ardei gras, verde,
-7 catei de usturoi,
-400 de grame de fasole neagra,
-5 cesti cu apa,
-3 cesti cu supa de legume,
-1 conserva de chilli,
-1 lingura cu marar,
-1 lingura cu sare,
-1/2 lingura cu piper,
-2 frunze de laur.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Pentru garnitura:
-1/3 cana de crema de mustar (cu putine grasimi),
-1/2 ardei gras, rosu (taiat felii),
-1/2 ceapa alba (tocata in felii).
Ingredientele sunt pentru sase portii
Mod de preparare
Pune ulei de masline intr-un vas si lasa-l pe foc. Toaca ceapa galbena si vars-o in oala. Acopera vasul si lasa ceapa sa se caleasca. In acest timp taie ardeiul gras, adauga-l peste ceapa si amesteca.
Curata usturoiul si zdrobeste-l in bucati mici si adauga-l peste ceapa si ardei.
Amesteca si acopera vasul.
Spala fasolea neagra. Vars-o in oala impreuna cu: apa, supa de legume, chilli, marar, sare, piper si frunzele de laur. Acopera vasul si lasa vasul pe foc (la temperatura mare) cel putin opt ore.
Inainte de a servi supa, folosindu-te de un mixer manual zdrobeste legumele pana cand supa capata un aspect cremos.
Se serveste un pic de crema de mustar (o lingura). O lingura de ardei gras, rosu (taiat marunt), o lingura de ceapa alba (maruntita).
Pofta buna!