Tarta cu branza in paine

Tarta cu branza in paine este o inventie frantuzeasca. Si ca toate inventiile frantuzesti, in materie de gastronomie este inedita si foarte gustoasa. Ideala este o paine rotunda, cibatta sau focaccia, dar cu putina indemanare e buna orice fel de paine.

Incepe prin a taia painea in doua pe ca un blat de tort. Scoate o parte din miez, astfel incat sa semene cu o gaoace de aluat. Noi am avut o focaccia cu rozmarin si am folosit jumatatea de deasupra.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pune blatul de paine intr-o tava si stropeste-l cu o lingura doua de ulei. Pentru umplutura ai nevoie de 100 de grame de unt, trei catei de usturoi, 200 de grame de branza moale. Poti sa folosesti cascaval mai putin gras, din lapte de vaca sau o parte cascaval, o parte parmezan o parte telemea clasica. In mai mica sau mai mare masura merge orice fel de branza. Dupa caz o dai prin razatoare (pe cea mai tare), sau o maruntesti cu mana in bucari mari, pe cea mai moale. Iti mai trebuie un ardei iute mic si rosu, o legatura mare de patrunjel, un ou si trei-patru linguri cu lapte. Adauga sare si piper dupa gust si putin cimbru uscat.

Bate bine oul si adauga laptele. Pune sare si piper, apoi cimbrul si branzeturile amestecate. Adauga usturoiul dat prin razatoarea fina sau pur si simplu strivit bine, verdeata si ardeiul iute tocate cat se poate de fin si amesteca totul.

Pune toata aceasta umplutura in gaoacea de paine. Incinge bine cuptorul si coace tarta cu branza in paine 20 de minute la foc moale acoperita cu o folie si apoi fara folie de aluminiu pentru 10-15 minute la foc mai mare pana devine aurie. Tot ce trebuie sa faci este sa o tai in bucati cand este fierbinte, sa o lasi sa se racoreasca putin si sa o savurezi.

O portie din cele sase-opt care rezulta are intre 150 si 250 de calorii in functie de tipul branza folosit.

Tags:
Tarta cu branza in paine
branza
retete rapide
retete fara carene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare