Tarta cu ceapa si mustar

O reteta perfecta pentru perioada de post. Tarta cu ceapa si mustar este un mic rasfat pe care ni-l putem permite. Tarta cu ceapa si mustar se poate face cu un aluat clasic de pizza, sau cu foi de placinta, din cele foarte subtiri. Este potrivit si un aluat pufos, pe care il poti face in casa sau il poti cumpara.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Aluatul pe care ti-l propun se face cu drojdie (o lingurita si jumatate de drojdie uscata), o jumatate de cana de apa calduta, 200-250 de grame de faina, un ou mare, patru linguri de ulei, o lingurita de sare, o lingurita de seminte de marar, patru cepe galbene potrivite, o lingurita de mustar, patru linguri de parmezan ras.

Pune drojdia in apa calduta si amesteca bine pane ce se dizolva complet. Pune faina intr-un vas, adauga drojdia dizolvata. Bate oual impreuna cu doua linguri de ulei si sarea. Adauga mixtura in aluat si amesteca bine, cu mana. Framnta aluatul pana ce se desface complet de pe mana. Daca mai este nevoie adauga o lingura de faina. Lasa aluatul intr-un loc cald circa 30 de minute.

In timpul acesta toaca ceapa si caleste-o in putin ulei. Pune un praf de sare, piper si semintele de marar. Daca vrei poti pune si marar proaspat tocat si putina nucsoara. Daca preferi o varianta mai dulce lasa ceapa simpla, daca te tenteaza o varianta picanta pune o lingurita de boia de ardei iute. Stinge ceapa cu o lingura-doua de vin alb. Da deoparte si adauga mustarul. Amesteca bine si lasa sa se raceasca.

Intinde foaia in tava. Intinde compozitia de ceapa. Iar deasupra pune parmezan ras. Coace tarta la foc potrivit circa 40 de minute. Serveste tarta dupa ce ajunge la temeperatura camerei pentru a te butea bucura de toata aroma si gustul special.

Tags:
Tarta cu ceapa si mustar
tarta
mustar
retete de post
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • MARGARETA
    1. MARGARETA 23.11.2011 11:54

    pai cum sa fie de post daca are ou in compozitie?fiti mai atenti!

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 23.11.2011 15:19

    Buna! Of, da are ou in aluat. Dar spuneam ca poti folosi ce fel de aluat vrei. Aluatul, asa cum este in reteta, este foarte bun, motiv pentru care i-am prezentat reteta. Dar tarta nu pierde nimic daca folosesti un aluat simplu, fara ou sau foi din comert. Am fost atenta! Peste ceapa am recomandat chiar si parmezan..:). Unele retete devin de post foarte simplu, dar ma gandesc ca este mai bine sa prezint reteta integrala. Am recomandat tarta ca fiind de post, pentru ca devine "de post", daca vrei, foarte usor. Iti multumesc frumos pentru sesizare. E importanta si o sa am mai multa grija. O sa fiu mai explicita.... O zi excelenta iti doresc.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare