Top 10 alimente bogate in magneziu

Deficitul de magneziu este una dintre cauzele care duc la aparitia insomniilor, oboselii, anxietatii, atacurilor de panica, crampelor musculare, dar si a lipsei acute de energie. De asemenea, deficitul de magneziu a mai fost corelat cu aparitia astmului si a osteoporozei. Pentru a evita aceste afectiuni este necesar sa ne luam din alimente 320-420 miligrame de magneziu zilnic.

Magneziul ne asigura o buna circulatie a sangelui, reduce riscul de a dezvolta diabet, deoarece regleaza nivelul glicemiei, scade riscul de osteoporoza, te tine departe de migrene si boli cardiovasculare, atenueaza sindromul premenstrual si mentine tensiunea arteriala normala.

Iata mai jos 10 alimente pe care trebuie sa le consumati regulat ca sa evitati deficientele de magneziu:

1. Spanacul si salata verde contin in jur de 80 miligrame de magneziu la 100 de grame, adica aproximativ 20% din valoarea pe care trebuie sa o consumam zilnic.

2. Semintele de dovleac, de in si de floarea soarelui contin in jur de 400 mg de magneziu la 100 de grame, asadar nu ezitati si consumati-le cat puteti de des, mai ales in salate. 100 de grame din aceste seminte va asigura mai mult decat necesarul de magneziu pentru toata ziua. Mai multe despre beneficiile semintelor de in gasiti aici.

3. Fasolea si lintea contin in jur de 86 de mg la 100 de grame, cam 22% din valoarea zilnica. Ele mai contin fier si acid folic, regleaza glicemia si tine foarte bine de foame, oferind o senzatie de satietate pe termen lung.

4. Orezul brun, dar si alte cereale inegrale, contin 44 mg la 100 de grame. Daca va uitati la ce diete tin vedetele, o sa vedeti ca toate au eliminat orezul alb, faina alba, zaharul alb si au optat pentru orezul brun, zaharul brun si cerealele integrale. De ce? Pentru ca sunt sanatoase si isi pastreaza nutrientii intacti, spre deosebire de cele procesate.

5. Nucile contin cam 350 de miligrame de magneziu la 100 de grame. Ele mai sunt o excelenta sursa de vitamina E, care este un antioxidant extrem de puternic ce previne cancerul de prostata si plamani. Nucile amelioreaza senzatia de oboseala, de iritabilitate, combat  insomnia, astmul si intaresc sistemul imunitar.

6. Untul de arahide contine 154 de miligrame de magneziu la 100 de grame, adica 39% din valoarea zilnica. Consumati-l cu masura ca sa nu va ingrasati, 2 lingurite pe zi sunt suficiente.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

7. Dovleacul contine 534 mg de magneziu la 100 de grame, adica mai mult decat va trebuie pentru o zi intreaga. Servit copt, sub forma de placinta, dovleacul este bogat in nutrienti. Atat pulpa cat si semintele sunt bogate in antioxidanti, minerale si vitamine.



8. Bananele contin, ca si fructele de avocado, 27 mg la 100 de grame. Ele ne tin departe de afectiunile inimii, asigura sanatatea sistemului osos, previn imbolnavirea de ulcer si dau enerfie organismului.

9. Smochinele uscate, dar si alte fructe uscate, contin cam 68 de mg la 100 grame. E bine de stiut ca un consumul regulat de smochine poate preveni aparitia cancerului de san la femei, in special dupa menopauza.

10. Ciocolata neagra contine 327 mg la 100 de grame, asigurandu-ne necesarul zilnic de magneziu. Ciocolata neagra e buna si pentru mentinerea creierului activ.

Mai multe detalii despre alimentele bogate in magneziu gasiti aici.

 

Tags:
alimente magneziu
deficit magneziu
magneziu oboseala
nuci magneziu
magneziu alimente
magneziu
alimente bogate in magneziu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • ion
    1. ion 08.02.2015 13:59

    Daca am trai cat mai aproape de natura,daca am sti sa iubim aproapele cat si natura nu ar trebui sa mai alergam ca bezmeticii dupa alimente ecologice sau dupa diverse saruri care odata introduse in organism antreneaza la randule alte dezechilibre.

  • ion
    2. ion 08.02.2015 14:05

    Marea majoritate a bucatariilor asa zise traditionale distrug principiile din alimente in loc sa vina cu plus valoare.Bucatarii la randule sunt niste ageamii care habar nu au de ce un preparat trebuie gatit intr-un anume fel si nu in altul.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare