Top 5 remedii impotriva tusei

Am o stare de raceala care tine cat o perioada de gestatie si nu acopera niciodata perioada iernii. Atunci sunt ok, in rest tusesc grupa mare. Pentru ca de peste 20 de ani incerc sa scap de ea, am facut un top 5 remedii impotriva tusei si va spun si voua ce aveti de facut ca sa scapati de ea fara medicamente. Nu de alta, dar suntem campioni cand vine vorba de pompat pastile fara sa ne gandim prea mult.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bunica m-a invatat ca tusea trece cu cel mai dulce remediu – sodoul – care se pregateste usor dupa reteta pe care am prezentat-o aici. Ce reuseste sa faca sodoul ? Diminueaza inflamatia la nivelul cailor respiratorii si calmeaza tusea. Medicul citat de Digi24 spune ca putem apela la acest remediu o data pe zi, timp de 3 zile. Trateaza laringita, faringita si amigdalita.

Un alt remediu delicios este supa de pui sau de curcan cu multe legume. Tusea dispare ca prin farmec dupa cateva portii deoarece reuseste sa diminueze cantitatea de mucus.

 

 

V-am mai spus ca mierea este cel mai bun medicament. In tratarea tusei o recomanda  proprietatile ei antiseptice si de calmare. Aveti doar grija atunci cand o folositi in ceai, sa nu fie extreme de fierbinte pentru ca isi pierde proprietatile.

Pe locul doi regasim ceapa. Stiu ca ceaiul de ceapa este absolut dezgustator dar uneori trebuie sa mai si trecem prin situatii limita ca sa ajungem la rezultatul dorit. Asadar, luati ceapa, zdrobiti-o bine si aruncati-o in oala care clocoteste. Evident cu tot cu foi. Picurati un strop de lamaie si voila! Aveti un ceai de ceapa eficient care va scapa de tuse.

In fruntea topului cu 5 remedii impotriva tusei sta ridichea neagra. Tataie manca in fiecare dimineata ridiche neagra, dupa ce presara putina miere peste ea. Secretul este sa nu o mananci imediat ci dupa ce o lasi langa o sursa de caldura timp de niste ore.

Voi cum scapati de tuse?

 

Tags:
Top 5 remedii impotriva tusei
regim de viata sanatos
tuse
miere
tratament tuse
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare