5 Feluri de mancare pe baza de hrisca coapta - slabirea este uimitoare

Exista multe persoane care nu stiu exact ce este hrisca si evident ca nu stiu cum sa o consume in moduri cat mai diverse ca sa profite de beneficiile minunate pentru silueta si sanatate. Despre hrisca trebuie sa stii ca nu intra in categoria cerealelor, ci in categoria semintelor. Le putem asemana mai exact cu popularele seminte de quinoa care se fierb sau se coc exact ca si hrisca si intra si ele in categoria superalimentelor. Realitatea este ca hrisca este samanta unei plante care creste prin zona orientala.
 
De ce trebuie sa consumi mai des hrisca? In primul rand iti tratezi carentele nutritionale, apoi vei reusi sa ai rezultate deosebite in procesul de slabire si implicit sanatate. Te ajuta sa scapi de colesterolul rau, de zaharul din sange, dar si de bolile specifice obezitatii si anume boli cardiovasculare si diabet.
 
Unde gasesti hrisca de cumparat? Este simplu! Cauta in plafare sau magazinele bio hrisca boabe coapta. O gasesti in pungi mari si la preturi destul de accesibile. Un alt avantaj este ca din jumatate de cana de hrisca te saturi imediat, iar senzatia de foame se mentine pentru cel putin 2 ore. 
 
Hrisca iti permite tot felul de combinatii alimentare in functie de rezultatele dorite. Unii vor strict sa slabeasca, altii sa ramana slabi, dar sa creasca putin in masa musculara. Daca te incadrezi in prima situatie este bine sa combini hrisca doar cu alimente hipocalorice si sa mananci cat mai curat, iar in doua situatie trebuie sa consumi cat mai multe categorii alimentare, in special carbohidrati buni, proteine animale si vegetale. Iata ce mancaruri dietetice iti propunem:
 
1.Salata din hrisca si sfecla rosie
 
Este o salata pe care ficatul o adora si asta pentru ca se bazeaza pe doua ingrediente cheie (sfecla si hrisca). Ingredientele necesare sunt:
 
  • Jumatate de cana medie de boabe de hrisca coapta
  • 1 sfecla rosie mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute fara samburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 legaturi de patrunjel tocat
  • Ierburi aromatice precum oregano, busuioc, rozmarin
  • Piper alb macinat
 
Sfecla se da cruda prin razatoare ca sa nu-si piarda nutrientii si se combina cu boabele de hrisca, legumele si verdeturile. Nu este nevoie sa fierbi hrisca ca sa fie usor crocanta.
 
 
 
2.Ciuperci umplute cu hrisca, legume si verdeturi
 
Ingredientele necesare sunt:
 
  • Cateva ciuperci cu palarie mare champignon – ai nevoie doar de palarie
  • Jumatate de cana de boabe de hrisca coapta – nu este necesar sa fierbi hrisca
  • 2 rosii medii taiate marunt
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • Putin parmezan
  • 2 legaturi de patrunjel tocat
 
In palaria ciupercilor adauga cate 1-2 lingurite de hrisca, legumele tocate si parmezanul, iar la final decoreaza cu patrunjel si condimentele dorite.
 
 
3.Piure vegan din hrisca si legume uscate
 
De aceasta data vom folosi legume uscate, care sunt destul de benefice pentru sanatate si procesul de slabire. Ingrediente necesare:
 
  • 200-250 grame de hrisca – hrisca se tine la inmuiat in apa rece cu o seara inainte de folosire
  • 2-3 linguri de sos de soia bio
  • 3-4 linguri de rosii uscate si pastrate in ulei de masline
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • Condimente dupa gust
  • Fulgi de chilli
 
Hrisca se hidrateaza inainte de utilizare ca sa se inmoaie. A doua zi le pui in blender ca sa obtii o pasta si adaugi apoi si restul ingredientelor. Se orneaza frumos la final.
 
 
4.Smoothie la bol cu hrisca
 
Un fel de manacare ideal pentru micul dejun, dar merge si ca gustare intre mese. Ingredientele necesare:
 
  • Jumatate de cana de hrisca boabe – le hidratezi cu o seara inainte in apa rece
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc fara grasimi
  • 2 kiwi taiati bucati
  • 2-3 linguri de seminte de chia - afla mai multe despre ele
  • O mana de fructe de padure sau alte fructe la alegere taiate bucati – la sfarsit pentru ornare
 
Boabele hidratate pe timp de noapte se sfarama in blender pana obtinem o pasta, apoi adauga iaurtul si kiwi. Vei obtine un smoothie de un minunat verde crud, pe care la final il vei orna.
 
 
5.Supa dietetica cu hrisca si legume
 
 
Perfecta in orice anotimp. Ingrediente:
 
  • 3-4 linguri de boabe de hrisca coapta
  • Mix de legume
  • Zarzavaturi
  • Bors acru
  • Trufandale
  • 3-4 linguri de iaurt grecesc
 
Pune legumele la fiert, apoi adauga si boabele de hrisca si mai ales cateva minute pana se inmoaie. Presara verdeturi si la servire.
 

 

Tags:
hrisca
hrisca coapta
mancare pe baza de hrisca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare