6 alimente pe care nu stiai ca le poti congela

Ti-ar placea sa mananci struguri cu gust adevarat, nu de plastic, in februarie? Te frustreaza cata mancare arunci uneori si alte ori nu ai timp sub nicio forma sa gatesti? 

Ai putea sa apelezi la o solutie simpla: congelarea. O sa spui ca stiai ca poti sa congelezi carnea, dar ti-am pregatit o lista de alimente pe care le poti pastra la congelator si care o sa te surprinda, cel putin.
 
Branza 
 
Poti sa congelezi bucati mari de branza si ca sa eviti sa se sfarame apoi, asteapta pana cand s-au dezghetat complet, pentru a le baga in frigider. Aceasta metoda poti sa o aplici cu succes la parmezan, atunci cand prinzi oferte bune in magazin. 
 
Clatite 
 
Mi s-a intamplat de multe ori sa mananc clatite pana am simtit ca pocnesc si am privit cu parere de rau ultimele bucati ramase care pur si simplu nu mai aveau loc. Cand mai faci clatite, pastreaza un teanc de foi si in congelator si iti vei multumi in diminetile cand nu vei sti ce sa mananci la micul dejun. Incalzeste-le putin in cuptorul cu microunde si umple-le cu ce iti place. 
 
Fructe 
 
Cand congelezi fructe este bine sa le bagi la congelator intinse pe hartie de copt. Congelate astfel individual, vei putea lua atat cat iti trebuie. Gandeste-te ce fructe folosesti de obicei la smothie-uri sau la tarte si vei sti ce sa pui deoparte. 
 
 
Tarte si prajituri 
 
Ca tot veni vorba despre tarte, si ele au loc in congelator, impreuna cu prajiturile, desigur. Fa toamna prajitura de mere si congeleaz-o cruda ca sa te bucuri de ea la iarna sau atunci cand iti vin musafiri nepoftiti. 
 
Supa 
 
Daca ai facut prea multa supa, dar nu te induri sa o arunci, pune-o intr-o caserola etansa si bag-o la congelator. Tine cont sa lasi cam o cana spatiu, pentru ca isi va mari volumul atunci cand temperatura scade. Noaptea dinainte sa o mananci , mut-o din congelator in frigider. 
 
Pasta de rosii 
 
La cele mai multe retete nu ai nevoie decat de o lingura, doua de pasta de rosii. Si cu restul ce faci? In frigider nu rezista prea mult, asa ca pui tot continutul ramas intr-o punga, o turtesti si o bagi in congelator. Atunci cand ai nevoie de o lingura, iei de acolo si arunci direct in mancare. 
Tags:
congelator
congela
fructe
clatite
alimente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare