Alimente care calmeaza durerile premenstruale

Sindromul premenstrual ne pune pe toate la pamant cu mai multa eficienta decat Croitorasul cel Viteaz, care dobora doar sapte dintr-o lovitura. Din fericire am aflat ca exista alimente care calmeaza durerile date de sindromul premenstrual.

Sa recunoastem, pana si Xena la PMS se transforma din razboinica neinfricata, intr-o naiada ce se admira cat e ziua de lunga in luciul apei si suspina nemultumita. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mai mult decat discutiile despre menstruatie in sine, pe care tipele- chiar daca ne cunoastem bine sau nu- gasesc de cuviinta sa le inceapa cu mine, urasc sindromul premenstrual. Bun prilej de smiorcaiala pentru toata lumea.

Institutul National de Statistica a cercetat si a cercetat pana a ajuns la concluzia ca 75% dintre femei sufera de una sau mai multe tulburari fizice sau emotionale la PMS, iar 10 la suta se confrunta cu o forma severa a simptomelor.

Asa ca lovite de PMS, incepem sa plangem la vederea unui apus de soare sau cand ne-a sarit oja de pe unghiute.

Am incercat cu medicamente pana m-am saturat sa ma dopez in fiecare luna cu analgezice. Acum abordez alta strategie : ma axez pe alimentatie care, stiati sau nu, joaca un rol important in atenuare durerilor care ne lovesc sub vintre.

Studiile arata ca fructele sunt aliatul numarul unu in lupta cu valurile de durere date de sindromul premenstrual. Nutritionistii mizeaza in special pe mere si struguri – cele doua fructe fiind responsabile cu asigurarea echilibrului hormonal si implicit reducerea durerii abdominale.

Balonarile, care apar des in perioadele astea delicate, devin si ele istorie daca mananci prune sau gutui.

Specialistii mai arunca un as din maneca: magneziul. Mare parte din simptomele PMS-ului pot fi calmate prin cresterea aportului de magneziu in dieta, deoarece mineralul induce o stare de relaxare. Gasiti magneziu in broccoli, spanac si soia.

Exista si o lista a alimentelor pe care sa nu le mancati sub nici o forma. Luati un pix si notati : alimente sarate - din cauza ca favorizeaza aparitia balonarii, cafeau - din cauza ca accentueaza starile de nervozitate si alcoolul – din cauza ca produce tensiuni la nivelul bustului.

Voi la ce alimente apelati cand va loveste PMS-ul ?

Tags:
Alimente care calmeaza durerile premenstruale
sindrom premenstrual
alimente care contin magneziu
soia
broccoli
regim de viata sanatos
dieta sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare