Alimente cu zero calorii

Sunt alimente cu extrem de putine calorii. Sunt atat de putine incat atunci cand te apuci sa le numeri, termini imediat procesul si te intrebi ce au ele bun daca nu au multe calorii. Nutritionistii recomanda alimentele cu zero calorii pentru continutul bogat in nutrienti care te ajuta sa slabesti rapid si iti intareste imunitatea.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa-numitele alimente cu zero calorii, ca telina si castravetii, contin de fapt mai putine calorii decat foloseste corpul pentru a le digera. Asa ca le poti manca in cantitati aproape industriale pentru ca nu iti afecteaza silueta.

Castravetele este un aliment din lista celor cu zero calorii. E alternativa perfecta la apa atunci cand simti nevoia sa te hidratezi. Mai mult, sustin nutritionistii consultati de Fitbie.com, castravetii induc senzatia de satietate. Daca tot vorbeam de beneficii, castravetii sunt surse bogate de vitamina K si C si potasiu care mentin sanatatea muschilor, a tendoanelor si a oaselor.

Citricele nu trebuie mancate doar iarna. Cine nu si-a inceput pana acum ziua cu un fresh de portocale, mandarine sau grapefruit, nu stie ce a pierdut. Persoanele care au in organism un nivel crescut de vitamina C, sunt mai slabe, sustine un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition.

Mai mult, cercetatorii de la University of Arizona au descoperit ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina C in corp reusesc sa arda cu 25% mai multa grasime in timpul antrenamentului comparativ cu ceilalti.

Adevarate bombe de beta-caroten, caisele pot ajuta in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima, dar pot proteja si vederea. Ideal ar fi sa mananci intre una si trei fructe pe zi datorita continutului bogat in vitamina A, C si E care te ajuta sa mentii sanatatea organismului.

Fie ca il preferi cald, fie ca il preferi strecurat printre multe cuburi de gheata, ceaiul verde, neindulcit, are zero calorii si e bogat in antioxidanti care reduc riscul aparitiei unor forme de cancer sau al bolilor de inimi. Un studiu realizat la Tufts University a demonstrat ca persoanele care au baut 3 cani de ceai verde zilnic au pierdut dublu in greutate comparativ cu cei care nu au baut ceai verde deloc.

 

Tags:
Alimente cu zero calorii
ceai verde
castraveti
caise
alimente care contin vitamina A
diete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare