Alimentele lunii decembrie

Stim ca e sezonul lichiorului de ou si al fursecurilor dar incearca sa nu exagerezi cu ele. Tot decembrie e si luna exceselor asa ca asteapta-te la repercusiuni daca le faci. Ca sa nu plangi dupa silueta pe care o vei fi avut inainte de sarbatori, iti recomandam cateva dintre alimentele lunii decembrie.

Ciupercile
Broccoli
Telina
Usturoiul
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Incepem cu ciupercile, delicioasele ciuperci care reusesc sa dea gust mancarii fara sa vina la pachet cu un exces de calorii. Multe dintre ele au proprietati antivirale, antiinflamatorii si care stimuleaza imunitatea. Ba mai mult, altele reusesc sa scada colesterolul si sa lupte impotriva cancerului. Ciupercile mai contin si seleniu, un important antioxidant care ne protejeaza impotriva bolilor de inima si a unor anumite tipuri de cancer.

Le poti manca pana si crude daca le strecori printr-o salata asezonata cu un dressing. Eu le-as manca sub orice forma care incepe de la sote pana la ciulama.

Un alt aliment al lunii decembrie este verzuliul broccoli. Are o reputatie impresionanta in lumea alimentelor sanatoase. Adevarata bomba de fibre si vitamina C, cu un extreme de scazut continut caloric, verzuliul este plin de antioxidanti. De altfel se regaseste si pe lista alimentelor care contin calciu, fier, potasiu si vitamina E. Noua ne place sa il mancam in supa dar nu poti privi niciodata cu indiferenta un broccoli la abur, nu-i asa?

 

Parca nu mai vorbeste nimeni despre telina si nu inteleg de ce am redus-o la o simpla radacinoasa de taraba. E extrem de utila in lupta cu cancerul de colon si contine multe fibre, potasiu si vitamina B6. Ai incercat sa o mananci dupa ce ai lasat-o sa sfaraie putin pe gratar? Fa-i o baie cu ulei de masline si condimente inainte. Nici nu pot sa va descriu gustul minunat.

Ultimul pe lista este usturoiul, adevarat aliment de decembrie care ne ajuta sa tinem raceala departe de nasurile rosii. Strecurati-l in mancare dar aveti totusi grija sa nu va mai intalniti cu nimeni dupa masa.Mai multe idei de alimente pentru luna decembrie gasiti pe huffingtonpost. 

Tags:
Alimentele lunii decembrie
alimente iarna
regim de viata sanatos
alimente care contin potasiu
alimente care contin vitamina C
ciuperci
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare